fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Noaptea Cărților Deschise 2018: o comunitate extraordinară de cititori!


Warning: preg_match(): Unknown modifier '0' in /home/bookuria/public_html/wp-content/plugins/powerkit/modules/lazyload/helpers/helper-powerkit-lazyload.php on line 146

Între 23 și 25 aprilie, cu ocazia Zilei Mondiale a Cărții, a avut loc a șasea ediție a evenimentului Noaptea Cărților Deschise! Anul acesta, timp de trei zile, Editura Litera a creat pentru cititori Magic Library: o bibliotecă urbană în aer liber în centrul Bucureștiului, cu un design special, din cinci cuburi s­­upradimensionate, pline cu cărți cu supracopertă ilustrată.

Biblioteca a fost deschisă în toate cele trei zile pentru citit și împărțit păreri despre autorii și cărțile preferate, pentru schimb de cărți, dar și pentru lecturi publice, ateliere de colorat și cluburi de lectură.

Universul magic al cărților a fost creat de comunitatea extraordinară de cititori mari și mici care au participat la această ediție, care doresc să citească mai mult, să se implice, și cel mai important – să reușim împreună să creștem comunitatea cititorilor din România!

Astfel, Noaptea Cărților Deschise devine o campanie foarte importantă, pe termen lung, pentru conștientizarea importanței lecturii în România. În condițiile în care potrivit unui studiu recent Eurostat, doar 2,8% dintre români citesc o carte pe lună; un român cheltuieşte maximum trei euro pe an pentru cărţi, mult sub media Uniunii Europene, iar datele Institutului Naţional de Cercetare în Cultură spun că un român din cinci nu a citit niciodată o carte.

Această ediție nu ar fi fost posibilă fără sponsorii FAN Courier, Idea Bank, Carlsberg România. Mulțumiri speciale: Awake Festival. Eveniment organizat de Editura Litera. Cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin Arcub.

Ilustrația evenimentului este realizată de Mura.

Fotografii realizate de Cristina Venedict

 

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Smart Age

Smart Age. Lecturi inteligente. O nouă colecție de cărți pentru copii la Corint Junior

Next Article
reduceri

50% Reducere la mii de cărți + coduri de reducere la ceasuri și jucării

Related Posts

Total
0
Share