fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Recenzie la cartea Aventurile unei fete de la oraș, de Meredith Wild

Aventurile unei fete de la orașAventurile unei fete de la oraș – o poveste de dragoste a lumii contemporane, o variațiune modernă, actuală, pe o temă antică, la fel de… actuală. De când e lumea, cei care se izbesc de inexplicabila iubire nu uită clipa niciodată, indiferent ce se alege de respectiva romance.

Madison Atwood este proaspăt divorțată de un star de Hollywood. Așadar, nu este orice fel de divorțată, ci una cu „sechele” în plus, generate de lumea în care s-a învârtit, de vizibilitatea exacerbată, de roiul de bârfe numite „știri”. Tânăra caută o evadare. Cu tocurile în picioare și urmărită peste tot de paparazzi care îi întind iubirea ca pe o linguriță cu gem pe toate „feliile” de tabloid, fuge în nordul Californiei. Stațiunea Avalon Springs, cu liniștea ei selenară, pare locul perfect pentru o mult așteptată solitudine și o necesară regrupare.

Undeva, într-o cabană retrasă, trăiește Luke Dawson, un tânăr misterios care își duce zilele „sub radar”, în căutarea păcii interioare și mai ales a menținerii ei pe termen lung. Când zărește o fată de la oraș dând târcoale, deși este atras de farmecul ei, o etichetează imediat ca pe o ameințare la iubita lui retragere. Dar asta nu durează mult. Într-o zi, Madison stă în fața lui Luke și bărbatul nu o poate „trimite la plimbare”. Sunt atrași unul de celălalt, dar trecutul fiecăruia atârnă greu în nevoile lor prezente. De teama distorsiunilor pe care le poate reprezenta „bagajul” personal în noua relație care se înfiripă, cei doi nu-și fac promisiuni, nu se angajează la nimic. Se lasă duși de val. Madison simte o nevoie acută de a fi dorită din nou. Lui Luke îi lipsește teribil atingerea tandră a unei femei. Dar o întrebare stă între cei doi: dacă circumstanțele întâlnirii ar fi fost obișnuite și nu relativ fortuite, ar mai fi existat atracția?

La un moment dat, însă, Universul „complotează” corespăunzător cu mama natură și cei doi sunt siliți să petreacă mai multe seri împreuă, acestea transformându-se rapid în nopți înflăcărate de pasiune. Ulterior, firesc, intervine și cumpăna care va face cititorul să se întrebe, întorcând paginile, dacă viața va reuși să-l facă pe Luke să se despartă de singura femeie care îl trezise la viață, iar pe Madison să abandoneze șansa ei la fericire după tragedia divorțului-calamitate. În plus, grație abilității autoarei, orice cititoare și-ar dori un Luke în viața ei (sau ca partenerul din realitate să-i semene…), pentru că este și sexi, și amuzant, și deștept, și frumos, și îndrăgostit, și misterios, și romantic, combinație irezistibilă pentru sufletul feminin (precis născut în zodia Racului…). În plus, este puternic și stabil, masculin cât cuprinde, iar la caracter stă la fel de bine: pe cât este de arătos, pe atât este de loial, pe cât este de generos, pe atât este de deschis la minte.

Se regăsesc cei doi întru eternitate, dând speranță atâtor inimi singuratice?

Romanul Aventurile unei fete de la oraș, de Meredith Wild se găsește online la Elefant, Libris, Esteto sau Cartepedia.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
bestsellere

20 de Bestsellere Nemira cu 50% reducere

Next Article
Nemira

Aniversare Nemira: reduceri de până la 55% la cele mai frumoase cărți

Related Posts

Total
0
Share