fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Actrita Smaranda Nicolau vine la „Clasicii repovestiti. Ateliere de lectura pentru copii isteti”

Smaranda-Nicolau-la-Clasicii-Repovestiti

O nouă ediţie „Clasicii repovestiţi. Ateliere de lectură pentru copii isteţi” va avea loc duminică, 14 aprilie, începând cu ora 11.00, la Librăria Cărtureşti din cadrul AFI Palace Cotroceni. Cu această ocazie, copiii vor putea citi şi discuta cartea „Black Beauty. Repovestire după romanul Annei Sewell” alături de actriţa Smaranda Nicolau, în cadrul proiectului de promovare a lecturii iniţiat de Curtea Veche Publishing şi sprijinit de Librăriile Cărtureşti.

Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu – o serie de ateliere organizate timp de patru luni în şapte oraşe importante ale ţării (Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara) cu scopul de a face lectura atractivă pentru cei mici şi de a atrage atenţia asupra importanţei adaptării textelor la capacitatea lor de înţelegere.

În luna mai, copiii pot afla povestea lui Black Beauty, care şi-a trăit liniştită toată viaţa la o fermă. Dar când soţia stăpânului cade la pat, viaţa lui Black Beauty se schimbă radical, iar lucrurile capătă o turnură dramatică. Strivită de o lume plină de ignoranţă şi cruzime, Beauty trebuie să facă tot ce se poate pentru a supravieţui, până când va reuşi să găsească drumul spre dragostea şi bunătatea pe care le cunoscuse cândva.

Durata unui atelier este de o oră şi jumătate. Participarea se face pe bază de înscriere la Librărille Cărtureşti (pentru Bucureşti, alexandru.stirbu@carturesti.ro) iar la un atelier se pot înscrie maxim 20 de copii. În taxa de intrare de 30 lei/copil+părinte vor fi incluse volumul pe baza căruia se ţine atelierul şi o diplomă de participare. Programul complet al atelierelor, precum şi adresele librăriilor unde vor avea loc, pot fi găsite pe site-ul editurii, www.curteaveche.ro.

Duminică, 14 aprilie, invitata atelierului din Bucureşti va fi Smaranda Nicolau, actriță și pedagog teatral, absolventă a secției de Actorie a UNATC București în 2012 şi studentă la Master Pedagogie Teatrală în cadrul Facultății de Teatru a UNATC, București. Smaranda Nicolau este co-fondatoare a Companiei de Teatru Frank, născută din nevoia de a explora noi tipuri de interacțiune cu publicul de teatru contemporan. Compania Frank (www.teatrulfrank.ro) caută noi puncte de întâlnire cu publicul – pe scenă, în spații publice, online, în săli de clasă, școli, licee și facultăți, oriunde oamenii pot participa la o poveste. Astfel, Smaranda Nicolau este o colaboratoare importantă a atelierelor organizate de Curtea Veche Publishing, susţinând în luna aprilie cel de-al doilea atelier din cadrul proiectului.

Afis_Clasicii-repovestiti_campanie-nationala

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Jocuri, povesti si activitati in revista pentru copii Zhu-Zhu Pets Nr. 6

Next Article

A aparut nr. 19 al cartii de colorat Baby Looney Tunes

Related Posts

Total
0
Share