fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Ana Ştefania Andronic BUZU și noi toți, în IMAGINARIUM

IMAGINARIUM

IMAGINARIUMCă recunoaștem asta sau nu, toți suntem fani ai desenelor animate, ai coloratului și ai personalizării. Ne simțim unici și de fiecare dată când un artist vine nu doar să ne țină un discurs despre arta sa, ci să ne întindă mâna spre a crea împreună, ne simțim încântați și dornici să participăm la minunatul fenomen numit „artă interactivă”. Din toate aceste motive și din multe altele, IMAGINARIUM, cartea pe care o lansează luni, 21 noiembrie 2016, ora 19.00, la librăria Cărtureşti Verona, graficianul Ana Ştefania Andronic BUZU promite delicii pentru fiecare.

Pornind de la desenul plin de simboluri, oricine, copil, bunic sau între, se poate apuca de colorat așa cum dorește. IMAGINARIUM nu este o simplă umplere de spații cu culoare, ci un demers, o declarație de personalitate. Cel care colorează în galben un turn de castel este cel plin de energie, cel care alege verdele este omul liniștit și cald, iar amatorii de albastru vin cu seninătatea și constanța. Aceasta este „starea în culoare” pe care o facilitează cartea autoarei. Și dacă numele pare cunoscut, este de menționat faptul că Ana Ştefania este fiica binecunoscutului jurnalist și caricaturist Octavian Andronic, cel care a devenit un reper contemporan al satirei de presă sub semnătura ANDO. Așadar, din „fibră”, din pasiune personală și din bucuria de a chema publicul să interacționeze cu arta, Ana Ştefania Andronic BUZU ne transmite tuturor că desenul este parte din viața cotidiană, acea parte cu farmec, cu relaxare, cu creativitate, care ne provoacă încântător. „IMAGINARIUM” poate fi cartea oricui, și a copilului introvertit, și a corporatistului singuratic, și a mamei topite de oboseală care caută un refugiu plin de prospețime, și a bunicului care spune o poveste prin desen. La final, dacă vrei să-ți înrămezi opera realizată împreună cu Ana Ştefania Andronic, nu îți rămâne decât să desprinzi desenul și să-l înrămezi, ca pe un memento al unor clipe de bucurie pură, deplină.

Ce aduce autoarea în acest apel universal la prietenie? Un background cu mult profesionalism și multă dăruire pentru desen. Membră din 2014 a Uniunii Artiştilor Plastici din România, are în spate ani buni de pasiune pentru „linia din jurul ideii”. În tot acest timp a încântat publicul prin numeroase expoziţii personale (de artă digitală, de design vestimentar, de artă decorativă) și participări la târguri internaţionale, prin care toată lumea a făcut cunoștință cu un nou stil, avangardist, de a aduce arta aproape de toți cei care nu o mai pot percepe ca pe o componentă distantă, elitistă și intangibilă a vieții publice. Ana Ştefania Andronic BUZU nu doar a înțeles ce așteaptă omul contemporan de la desen, ci a trecut la acțiune, întinzând mâna formei artistice spre întreaga lume.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
O clipa de ragaz

Carti cu Libertatea: O clipa de ragaz, de Susan Elizabeth Phillips

Next Article
Scurtă istorie a șapte crime

Editura Litera: Scurtă istorie a șapte crime - Premiul Man Booker 2015

Related Posts

Total
0
Share