fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Andrei Dosa si Bogdan Cosa isi citesc poeziile la Brasov

Joi, 31 octombrie, la ora 18.00, la Librăria „Şt.O. Iosif” (Str. Mureşenilor, nr. 14), din Braşov, Andrei Dósa şi Bogdan Coşa vor citi din cele mai recente volume de poezii apărute la Editura Cartea Românească: American Experience şi O formă de adăpost primară, disponibile şi în ediţie digitală.

Lectura va fi urmată de un dialog cu Adrian Lăcătuş şi Romulus Bucur.

american-experienceAmerican Experience este inspirat de cele patru luni în care Andrei Dósa a muncit şi a călătorit prin Statele Unite şi încearcă să surprindă sistemul american văzut prin ochii unui est-european. Manuscrisul cuprinde trei cicluri de poeme: American Experience (scris în timpul şederii în Statele Unite), Ultimul party cu americani, respectiv Nueva York, acestea două fiind scrise după revenirea în ţară.

„Aşezat în epicentrul principalelor tendinţe ale poeziei tinere din ultimii ani, Andrei Dósa are toate datele unui poet de vîrf, apt să ridice miza la cote greu accesibile majorităţii congenerilor.” (Paul Cernat)

Andrei Dósa s-a născut la 7 februarie 1985, în Braşov. A absolvit cursurile masterului de Inovare Culturală (care se numea anterior master de Scriere Creatoare) din cadrul Facultăţii de Litere din Braşov. A debutat cu volumul Cînd va veni ceea ce este desăvîrşit, Editura Tracus Arte, 2011 (Premiul naţional de poezie „Mihai Eminescu”). A colaborat cu revistele Poesis International, Astra şi Corpul T.

o-forma-de-adapost-primaraO formă de adăpost primară reprezintă debutul în poezie al tînărului Bogdan Coşa, cunoscut mai ales pentru romanul Poker (Premiul pentru Debut al Editurii Cartea Românească, 2010). Acest volum maschează o perioadă de criză, un caz de formă pură (primară) a sindromului de Clérambault pe care poetul l-a depăşit – asistat de psihiatrii Internetului – încercînd să-l descrie text cu text: mai întîi atmosfera noisy, ceaţa minţii care l-a izolat de social un an de zile, apoi munca fizică, programul strict şi exerciţiile prin care, anevoios, şi-a corectat traseul psiho-emoţional. O formă de adăpost primară a fost cu adevărat o formă de adăpost primară în fiecare zi în carea simţit fîlfîind aripa nebuniei.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Saptamana Halloween la Nemira. 40% reducere la cele mai bune titluri

Next Article

Concurs dragut: JURNAL DE BANCHER - castigati o carte si un tricou!

Related Posts

Total
0
Share