fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Andrei Vieru, recital extraordinar de pian si lansare de carte la Ateneul Roman

Credit Foto: Frank Horvat
Credit Foto: Frank Horvat

Luni, 20 octombrie 2014, Filarmonica “George Enescu” și Curtea Veche Publishing vă invită la o întâlnire specială cu pianistul și scriitorul Andrei Vieru. Astfel, începând cu ora 18.30, puteți participa, în Sala mare a Ateneului Român (Str. Benjamin Franklin nr. 1-3, București), la un recital extraordinar de pian ce va include celebre partituri din Bach și Beethoven și va fi urmat de lansarea volumului “Ecleziastul vesel” (Curtea Veche Publishing).

Evenimentul este realizat cu sprijinul Unirea Shopping Center și recomandat de Institutul Francez București, Radio France Internationale și Radio România Cultural.

Andrei Vieru va interpreta: J.S. Bach – Vater unser im Himmelreich BWV 683, Bach-Mozart – Preludiu și Fugă, Beethoven – 6 bagatele op. 126, Beethoven – Sonata op. 31 n°2, Scriabin – Sonata n°9. Concertul va fi urmat de prezentarea colecției de eseuri “Ecleziastul vesel. O privire asupra artei” de Andrei Vieru (Curtea Veche Publishing) și de o sesiune de autografe. Alături de autor, vor lua cuvântul Andrei Dimitriu (director al Filarmonicii “George Enescu”), Grigore Arsene (editor), Dumitru Avakian (critic muzical), Sever Voinescu (publicist).

Biletele se găsesc la casa Ateneului (tel. 021.315.68.75) de marți până vineri între orele 12.00-19.00 și luni între orele 16.00-19.00. Prețul unui bilet este 30 lei (categoria II) și 35 lei (categoria I).

Ecleziastul-vesel_copertaEcleziastul vesel. O privire asupra artei” este o colecţie de eseuri strălucite, îndrăzneţe, nonconformiste, în care fineţea observaţiilor intră în competiţie cu profunzimea lor. Sunt meditaţii libere asupra artei şi a artiştilor, de la compozitori şi interpreţi până la mari scriitori, la care se adaugă analize politico-istorice (vizând dramele din Estul Europei) şi o analiză în perspectivă matematică a muzicii.

Născut în Bucureşti într-o familie bilingvă, părinții săi fiind compozitorul Anatol Vieru și muzicologul de origine rusă Nina Vieru, Andrei Vieru a absolvit Conservatorul Național din București avându-l ca profesor pe Dan Grigore, printre alții.

S-a exilat în Franța în 1988. Debutul său acolo a fost remarcat de critica muzicală la Grand Auditorium de Radio France. A cântat de nenumărate ori în Franța și a susținut concerte în Germania, Marea Britanie, Belgia, Italia, Spania, Republica Cehă, Portugalia, Finlanda, România. Discografia sa cuprinde Arta fugii, Variaţiunile Goldberg, Clavecinul bine temperat de J.S. Bach, Tablouri dintr-o expoziţie de Musorgski, Sonata în si minor de Liszt, Variaţiunile Diabelli de Beethoven etc.

Andrei Vieru a debutat în plan literar în limba franceză în revista NRF, la care a colaborat timp de câţiva ani. Prima colecţie de eseuri reunite în volumul Le gai Ecclésiaste a apărut la editura Seuil în 2007. Unul din criticii francezi îl compară pe Vieru cu Cioran, întrebându-se dacă românii nu sunt cumva „ultimii noştri mari prozatori“.

În 2013 îi apare la Grasset al doilea volum, Éloge de la vanité, primit cu entuziasm de critica franceză și distins cu premiul Casanova acordat de Fundația Pierre Cardin scriitorilor europeni de limba franceză. Comparându-l cu Chamfort, Le Figaro îl înscrie printre românii din Paris „de la care francezii au avut ce să înveţe“.

Cartea poate fi cumparata cu reducere de aici.

Comunicat de presa Editura Curtea Veche Publishing

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

7 idei de tricouri pentru cititori

Next Article

Elefantul ne invita de maine in noul sau Outlet

Related Posts

Total
0
Share