fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Animalium și Historium – ateliere pentru copii la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Sfârșitul acestei săptămâni aduce două ocazii frumoase de petrecere a timpului pentru cei mici. Humanitas organizează două ateliere pentru copii cu vârste între 8 și 12 ani, Animalium și Historium. Atelierele vor avea loc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Mai jos aveți toate detaliile.

animaliumAtelier Animalium

 • Sâmbătă, 1 octombrie, ora 11, Librăria Humanitas de la Cișmigiu
 • Evoluția explicată copiilor prin activități interactive și un atlas special
 • Coordonatori: prof. Anca Bontas și prof. Cristina Paunescu
 • Pentru copii între 8 și 12 ani
 • Activități: Descoperiți verigile lipsă din arborele vieții. Cunoaște-mă și fii artist – animale recreate din semințe.
 • Atlasul Animalium poate fi cumpărat cu reducere de aici.

 

În Animalium, atlas pentru copii publicat la editura Humanitas, faceți un tur al paginilor și priviți cum ia naștere viața pe Pământ. Fiecare capitol vă poartă spre altă aripa a muzeului, unde sunt expuse diferite clase de animale: reptile, păsări sau mamifere. Speciile sunt aranjate în ordinea evoluției vieții, astfel încât să ilustreze modul în care s-a dezvoltat regnul animal. Veți vedea chiar voi cum a evoluat arborele vieții, pornind de la un simplu burete marin la uluitoarea varietate de animale ce populează astăzi Pământul. Acesta este singurul muzeu care, între două coperte, găzduiește și animale din vechime, și din ziua de azi; și uriașe, și minuscule; și feroce, și neajutorate, așa încât poftiți în Animalium și bucurați-vă de regnul animal în toată splendoarea lui.

Partener: Centrul educational „Cheita de aur“
Accesul la eveniment este gratuit și se face pe baza unei rezervări prelabile prin Eventbook.


historiumAtelier Historium

 • Duminică, 2 octombrie, ora 11, Librăria Humanitas de la Cișmigiu –
 • Arheologia explicată copiilor prin activități interactive și un atlas special
 • Coordonatori: arheolog Bianca Preda și Andrei Bontas
 • Pentru copii între 8 și 12 ani
 • Activități: Prezentare a unor reproduceri de artefacte de secol 2 descoperite într-un castru roman. Copiii descoperă obiectul ascuns cu ajutorul unui minikit arheologic.
 • Atlasul Historium poate fi cumpărat cu reducere de aici.

 

În Historium, atlas pentru copii publicat la editura Humanitas, se regăsesc, prin obiectele lor, doar o parte dintre civilizațiile lumii, dar sperăm că vă vom inspira să explorati și altele. Sunt expuse obiecte rituale sau de cult, obiecte funerare, podoabe, măști de teatru, instrumente de scris, unelte și obiecte utile în viața de zi cu zi, arme și însemne ale puterii. Vizitând paginile cărții, veți putea compara diversele civilizații. Probabil că veți observa asemănări; dar veți găsi și diferențe. Unele denumiri și teme vor apărea iar și iar, dezvăluind legături surprinzătoare. Nu veți face o simplă expediție în jurul lumii, ci și o călătorie în timp, din vremea topoarelor de mână făurite din piatră în urmă cu un milion de ani, în Africa, până la ceramica lucrată în secolul al X-lea de indienii pueblo din America, conform unei tradiții vii chiar și-n zilele noastre. Acestea fiind spuse, dați pagina, întoarceți-vă-n timp – și să-nceapă călătoria!

Accesul la eveniment este gratuit și se face pe baza unei rezervări prelabile prin Eventbook.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Je suis Charlie

Tu ce știi despre lumea în care trăiești?

Next Article
Pandora M

Atelier Pandora M - Cine au fost Einstein și Newton?

Related Posts

Total
0
Share