fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Anxietatea. O poveste personală despre frică, speranță și căutarea liniștii interioare de Scott Stossel

Anxietatea

Anxietatea. O poveste personală despre frică, speranță și căutarea liniștii interioare de Scott Stossel, bestseller New York Times, în dezbatere la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Vă invităm Librăria Humanitas de la Cișmigiu marți, 28 ianuarie, ora 19, la lansarea volumului Anxietatea. O poveste personală despre frică, speranță și căutarea liniștii interioare, scris de jurnalistul și editorul american Scott Stossel și publicat recent la Humanitas, în traducerea lui Vlad Vedeanu.
Devenită bestseller New York Times la o săptămână de la apariție, Anxietatea a fost considerată de The Washington PostThe Seattle Times și The Boston Globe una dintre cele mai bune cărți ale anului 2014.

La eveniment vor vorbi Cătălina Dumitrescu, psihoterapeut, Ana Barton, scriitoare, și Vlad Stroescu, psihiatru.

Pornind de la propria sa luptă cu anxietatea, Scott Stossel retrasează în această carte o lungă istorie medicală, culturală, filozofică și socială, de la Galen și Hipocrate, trecând prin Robert Burton și Kierkegaard, Darwin, William James și Freud, până în prezent. Explorând ceea ce treptat s-a cristalizat conceptual și clinic ca anxietate, de la medicina antică, încă legată de filozofie, până la neuroștiințele și genetica din ultimele decenii, Stossel ne oferă numeroase exemple de bolnavi celebri, precum și o galerie (autoironică și savuroasă) de portrete de familie. Tabloul oferit de Stossel este complet, informat, empatic: nenumăratele forme de manifestare clinică ale anxietății; impactul lor asupra vieților bolnavilor și ale celor din jurul lor, asupra societății în ansamblu; cauzele biologice, culturale și sociale ale bolii; cele mai diverse încercări de a aborda boala și bolnavii, uneori dincolo de limita fraudei medicale; uriașele costuri materiale și umane. Dar și modalitățile de a lupta cu anxietatea, de a o ține sub control și de a putea ajunge sau reveni astfel la viața relativ normală.

„Scott Stossel oferă o descriere definitivă a anxietății… Această poveste trebuia spusă.“ – ANDREW SOLOMON

„Admirabil făcută… Inteligentă, interesantă și bine scrisă.“ – The New Yorker

„Lămuritoare, mobilizatoare… Curajoasă și… potențial terapeutică.“– The Washington Post

„Cartea aceasta aruncă o lumină nu doar asupra unei boli anume, ci și asupra condiției umane care-i dă naștere.“ – The Wall Street Journal

SCOTT STOSSEL (n. 1969), jurnalist și editor american, absolvent al Universității Harvard, a publicat articole și eseuri în The AtlanticThe New YorkerThe New RepublicThe New York TimesThe Wall Street Journal etc. Cărțile sale – Sarge: The Life and Times of Sargent Shriver (2011) și My Age of Anxiety: Fear, Hope, Dread, and the Search for Peace of Mind (2014) – s-au bucurat de succes, iar în 2014 a primit Erikson Institute Prize for Excellence in Mental Health Media.

„Este anxietatea patologică o tulburare medicală, aşa cum susţin Hipocrate şi Aristotel şi farmacologii moderni? Sau este o problemă filozofică, aşa cum cred Platon şi Spinoza şi terapeuţii cognitiv-comportamentaliști? Este o problemă psihologică, un produs al traumei din copilărie şi al inhibiţiei sexuale, aşa cum consideră Freud şi acoliţii lui? Sau este o afecţiune spirituală, cum au afirmat Søren Kierkegaard şi descendenţii săi existenţialişti? Sau, în sfârşit, este – aşa cum au declarat W.H. Auden şi David Riesman şi Erich Fromm şi Albert Camus şi nenumăraţi comentatori moderni – o afecţiune culturală, o funcţie a timpurilor în care trăim şi a structurii societăţii noastre? Adevărul este că anxietatea e în acelaşi timp o funcţie a biologiei şi a filozofiei, a corpului şi a minţii, a instinctului şi a raţiunii, a personalităţii şi a culturii.“ – SCOTT STOSSEL

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Marea tradiție contemplativă a Apusului

Eveniment Herald: Marea tradiție contemplativă a Apusului

Next Article
Lichidări finale

Lichidări finale la Elefant. Reduceri foarte bune!

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share