fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Arta de a citi gândurile, de Henrik Fexeus

Sunteţi în căutarea unui ghid care să vă înveţe să descifraţi ce gândeşte persoana din faţa voastră, mai ales atunci când este vorba despre un interviu de angajare sau o primă întâlnire? Henrik Fexeus ne introduce în ceea ce am putea numi „cititul gândurilor”, un proces care pentru el pare simplu şi între tainele căruia găsim banala observare a limbajului corpului interlocutorului. Postura trupului, intonaţia vocii, gesturile mâinilor şi privirile aruncate în jur, toate trădează ceea ce persoana din faţa noastră simte. De aici până la a desluşi ceea ce eventual gândeşte nu mai este decât un pas. Chiar dacă ceea ce simte interlocutorul poate fi diametral opus faţă de ceea ce exprimă, mentalistul atât de celebru ne învaţă să nu fim uşor de păcălit.

arta de a citi gandurile

  • Carte publicata in 2014 la Editura Trei
  • Cumpara cartea cu reducere
  • Colectia Psihologie practica
  • Traducator: Mihaela Mariana Buruiana
  • Format: 130×200
  • Tip coperta: Brosata
  • Numar pagini: 264
  • ISBN: 978-606-719-011-3

Aşadar, Arta de a citi gândurile este de fapt capacitatea de a desluşi mesajele celui din faţa noastră. Şi asta cu ajutorul unor „unelte” ca influenţa psihologică, limbajul şi comunicarea non-verbală, care, incredibil dar adevărat, ne pot duce până acolo încât să „întoarcem” un rezultat în favoarea noastră şi chiar să controlăm percepţia celuilalt despre noi. Rezultatul? Obţinem ceea ce ne dorim, fireşte.

Henrik Fexeus are pregătire academică în filosofie şi s-a remarcat rapid ca specialist în comunicare. Este un redutabil mentalist şi a iniţiat o viziune nouă, cu totul revoluţionară, despre ceea ce numim generic „cititul gândurilor”. Are şi un spectacol pe această temă, itinerant, precum şi un show de televiziune în Suedia natală. Cartea care ne învaţă să manipulăm gândirea celor din faţa noastră a fost tradusă în 10 limbi şi, cum era de aşteptat, suscită un mare interes, căci, nu-i aşa, până la inventarea procedeului tehnologic prin care să putem şti ce gândesc cei cu care interferăm, ce poate fi mai incitant decât să-l controlăm pe interlocutor? „Acţiunile noastre par să urmeze linia sentimentelor, dar în realitate cele două merg în acelaşi ritm şi, prin reglarea acţiunii, care este sub controlul mai direct al voinţei, putem implicit regla sentimentele, care nu sunt dominate de aceasta”.

În atari condiţii, cartea este considerată de unii de-a dreptul magistrală. Indiferent că am încercat sau nu să punem în practică citiul gândurilor, cartea lui Fexeus se poate dovedi o revelaţie. Poate fi captivantă ca un roman poliţist, densă ca o poveste de dragoste, acută ca un documentar de război, plăcută ca un volum de călătorii. Mai mult, poate fi utilă deopotrivă celor din vânzări şi politicienilor, consilierilor şi profesorilor. Pe deasupra, este scrisă pe un ton amical, simplu şi direct, numai bun pentru a cuceri.

Cumpara cartea Arta de a citi gândurile, de Henrik Fexeus de la Elefant / Libris / eMAG.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

„Humanitas” celebrează muzica şi ştiinţa

Next Article

Jazzulescu inspirat de Londra la Humanitas Kretzulescu

Related Posts

Total
0
Share