fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Artemis Fowl, de Eoin Colfer – un SF care te ține cu sufletul la gură

Artemis FowlSalutare, astăzi voi încerca să fac o mică recenzie la romanul Artemis Fowl, de Eoin Colfer. Cartea a fost una dintre cele mai bune pe care le-am citit în 2017, un SF în care doar perspectiva contează, neștiind niciodată care sunt personajele pozitive și care sunt cele negative.

Artemis Fowl este un băiat de 12 ani. Un geniu miliardar care se pare că mai este și un ”bun” infractor. Familia Fowl a fost bogată timp de multe secole. Acum, Artemis trebuie să își recapete averea, odată cu dispariția misterioasă a tatălui său, iar el știe exact cum să facă asta: Aurul Neamului. Neamul este „gruparea” de ființe fantastice cum ar fi zâne, pitici, troli, spiriduși etc.

Artemis reușește să facă rost de Cartea Neamului, asta și datorită lui Nyugen Xuan, un informator vietnamez.

Folosindu-se de hieroglifele egiptene, Artemis Fowl reușește să descifreze cartea.

În urma cercetărilor, eroul cărții reușește să răpească zâna căpitan al LEP-ului (leprecon), Holly Short. Aceasta este ținută prizonieră de Artemis și Butler (paznicul lui Artemis). Echipele speciale de la LEP trec prin toții pașii în caz de răpire, dar Artemis reușește să-i păcălească de fiecare dată. Este o carte foarte interesantă, care nu te va plictisi în niciun moment al ei. Abia aștept să fie tradus volumul 2.

Este ușor de citit, intersantă și chiar captivantă. Am avut multe momente în care am stat cu sufletul la gură să văd ce se mai întâmplă. O recomand cu drag, iar Eoin Colfer a devenit unul dintre scriitorii mei preferați în materie de cărți science fiction. Cartea a apărut la Editura Art, în colecția Excalibur, eu am cumpărat-o de la Cărturești.

Romanul Artemis Fowl, de Eoin Colfer poate fi cumpărat cu reducere de la Elefant, Libris sau eMAG.

Matei Cercel
Total
2
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
voucher

50% reducere la peste 40.000 de cărți. Doar azi, 27 aprilie.

Next Article
Padurea noptii

Editura Humanitas ne invită la lansarea romanului Pădurea nopții, de Djuna Barnes

Related Posts

Privacy Preference Center

    Total
    2
    Share