fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Asociația Curtea Veche va dona 10.000 de cărți copiilor din România în urma concertului caritabil susținut de LOREDANA la New York

concert Loredana New York

În urma concertului caritabil susținut de LOREDANA și banda Agurida la New York, organizat de MARA Society în beneficiul Asociației Curtea Veche, se vor dona 10.000 de cărți elevilor din satele românești unde vor fi organizate ulterior și cluburi de lectură interactive. Acțiunea face parte din programul național de lectură “Cărțile copilăriei” care are drept scop promovarea cititului de plăcere în rândul copiilor și combaterea analfabetismului în România.

Evenimentul de strângere de fonduri a fost organizat de MARA Society cu sprijinul Institutului Cultural Român din New York și a avut loc în data de 13 mai la Webster Hall – The Marlin Room. Statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educațional din România, rata abandonului școlar, accesul scăzut la cărți potrivite vârstei pentru copiii din mediul rural, scăderea dramatică a lecturii în rândul celor mici, precum și dificultăţile în înţelegerea textelor sunt doar câteva dintre aspectele pentru care LOREDANA a decis să se alăture acestui proiect.

Loredana_concert_Asociatia_Curtea_Veche_1

«Cauza pentru care a fost organizat acest eveniment și atmosfera creată de Loredana a unit în jurul nostru, la New York, românii din diaspora care cu generozitate și bucurie au făcut un gest față de școala românească donând pentru copiii de la sate. Cei plecați nu ar fi reușit fără educația primită în țară să facă o carieră peste ocean. Donația este un fel de a mulțumi foștilor lor dascăli și profesori din România și de a acorda o șansă la educație unor copii defavorizați.» declară Iren Arsene Mate, președinte Asociația Curtea Veche.

Participarea numeroasă a spectatorilor a făcut ca o parte dintre cei care voiau să o vadă pe Loredana în concert să stea mai bine de o oră la coadă pentru a intra, unii dintre ei cumpărându-și bilet în ultimul moment, iar momentul muzical a depășit cele 80 de minute stabilite inițial până la peste două ore ca urmare a bis-urilor repetate. Îndrăgita artistă a oferit publicului din New York toate marile ei hit-uri, alături de coveruri ale unor piese recunoscute precum “New York, New York” și “Over The Rainbow”, piesă ce aparține lui Judy Garland și pe care o va interpreta curând într-un musical lansat la București.

Loredana_concert_Asociatia_Curtea_Veche_3

Campania de strângere de fonduri continuă pentru toți cei interesați să contribuie online cu donații pe site-ul www.marasociety.com. Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche și despre proiectele pe care le desfășoară puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro  și Facebook.com/AsociatiaCurteaVeche.

Comunicat Editura Curtea Veche

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
AKIRA YOSHIMURA

Seară japoneză dedicată romanului Naufragii, de Akira Yoshimura

Next Article
nemi

Vine 1 Iunie. Cărțile pentru copii de la Editura Nemi au 50% reducere

Related Posts

Total
0
Share