fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

„Astronomul Nicolae Donici. Enigme descifrate” de Magda Stavinschi – lansare la Bookfest Chișinău 2016

Curtea Veche Publishing are plăcerea de a anunța participarea editurii la cea de-a XXV-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău, ce va avea loc în Pavilionul Central al Moldexpo în perioada 31 august — 4 septembrie 2016. În cadrul târgului de carte va avea loc lansarea volumului Astronomul Nicolae Donici. Enigme descifrate scris de Magda Stavinschi, cercetător onorific al Institutului Astronomic al Academiei Române. Evenimentul va avea loc în data de 3 septembrie 2016, ora 11:00.

În cadrul lansării vor lua cuvântul doamna cercetător Magda Stavinschi și domnul academician Ion Tighineanu, prim-vicepreşedinte al Academiei de Ştiinţe a R. Moldova. Discuția va fi moderată de profesorul Veaceslav Ursachi. 

În volumul Astronomul Nicolae Donici. Enigme descifrate, autoarea prezintă viaţa şi opera ştiinţifică ale astronomului Nicolae Donici (1874-1960), unul din cei mai importanţi savanţi ai secolului XX, membru de onoare al Academiei Române, membru fondator al Uniunii Astronomice Internaţionale, observator al unui număr impresionant de eclipse de Soare, din Spania până în Cambodgia, din Portugalia până în Crimeea, din SUA până în Rusia, dar şi al altor fenomene astronomice. A fondat în 1908 Observatorul astronomic de la Dubăsarii Vechi, în acelaşi an în care Spiru Haret semna actul de înfiinţare a Observatorului din Bucureşti.

Mai multe detalii despre carte și eveniment găsiți pe blogul editurii.

Astronomul Nicolae Donici. Enigme descifrate

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Bookjob: Curtea Veche Publishing caută tehnoredactor

Next Article
timpul

Un număr de colecție al revistei TIMPUL pentru fiecare comandă pe www.adenium.ro

Related Posts

Total
0
Share