fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Asociația Curtea Veche și Dacia, ateliere gratuite pentru copii în cadrul Gaudeamus 2015

Foto_AsociatiaCurteaVeche

Cu ocazia Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură 2015, ediţia a XXII-a, ce se va desfășura în perioada 18 – 22 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, Asociaţia Curtea Veche organizează la standul Dacia o serie de ateliere de lectură interactive pentru copii.                                     

Activitățile dedicate copiilor cu vârste între 7 și 14 ani vor fi susținute de Smaranda Nicolau (actriță și pedagog teatral) și au drept inspirație două titluri cunoscute din literatura franceză ce fac parte din colecția de repovestiri ”Cărțile copilăriei”. Pornind de la tehnici din educația teatrală, copiii vor învăța să-și folosească în mod activ imaginația pentru a descoperi în detaliu lumea poveștilor, pentru a se împrieteni cu personajele din cărți și, cel mai important, pentru a descoperi ceva nou despre ei înșiși prin aventura lecturii.

afis_AsociatiaCurteaVeche_DaciaOrganizate cu sprijinul Dacia, acestea vin ca o continuare a Festivalului de lectură pentru copii NARATIV care a avut loc în Librăria Cărtureşti Verona la finalul lunii septembrie şi a cărui misiune este încurajarea lecturii de plăcere în rândul copiilor.

« În acest an sărbătorim 10 ani de parteneriat Dacia și Gaudeamus. De 10 ani, prin prezența noastră la Gaudeamus, încurajăm și susținem literatura de calitate și cea mai bună sursă de idei noi, lectura. Având în vedere că o mare parte din bunele obiceiuri se capătă în copilărie, în acest an punem un accent deosebit pe încurajarea cititului în rândul celor mici. Astfel, împreună cu Asociația Curtea Veche vom organiza la standul Dacia mai multe ateliere de lectură cu ajutorul cărora îi vom introduce pe copii în lumea minunată a cărților lui Alexandre Dumas și Victor Hugo, încercând să le insuflăm plăcerea cititului » declară Anca Oreviceanu, director de comunicare Dacia.

Programul atelierelor de lectură organizate de Asociația Curtea Veche în cadrul Gaudeamus este următorul:

Miercuri, 18 noiembrie                                                                                                                                                        

Joi, 19 noiembrie                                                                                                                                                                   

Volumele apărute la Curtea Veche Publishing în colecția de repovestiri ”Cărțile copilăriei” ce stau la baza activităților vor fi oferite gratuit participanților de către reprezentanții Dacia. Participarea este gratuită în limita a 15 locuri disponibile pentru fiecare atelier și se realizează în baza unei înscrieri prealabile din partea părinților la adresa de e-mail contact@asociatiacurteaveche.ro și a unei confirmări din partea organizatorilor.

Totodată, evenimentul are și o componentă caritabilă prin strângerea de fonduri online pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro și cutii de donații amplasate la standul Curtea Veche Publishing unde vor avea loc evenimente și oferte speciale. Fiecare sumă donată ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul național de lectură “Cărțile copilăriei” prin care Asociația Curtea Veche realizează donații de carte și creează cluburi de lectură în comunități din medii defavorizate. Programul evenimentelor Curtea Veche Publishing la Gaudeamus 2015 este disponibil pe site-ul www.curteaveche.ro/blog.

Asociația Curtea Veche a fost înființată în luna martie a anului 2014 pentru a dezvolta într-un mod independent și susținut activitatea de responsabilitate socială a Curtea Veche Publishing începută prin programul național alternativ de lectură “Cărțile copilăriei” ce își propune creșterea reală a interesului copiilor și tinerilor pentru citit, ridicarea nivelului copiilor de înțelegere a textelor și creșterea consumului de carte din România. Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche și despre proiectele pe care le desfășoară puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro și Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche.

Dacia este cea mai mare companie din România din punct de vedere al cifrei de afaceri, cu o pondere de aproape 3%  în PIB și cel mai mare exportator (aproape 8% din exporturile țării).  Peste 93% din producția Uzinei Vehicule Dacia se exportă în 44 de țări de pe 4 continente.  Totodată, Dacia este unul dintre cei mai mari angajatori din țară, cu peste 14.000 oameni pe platforma industrială de la Mioveni. Dacia este partener tradițional al unor evenimente culturale de prestigiu, precum Târgul de carte Gaudeamus sau Gala premiilor Gopo.

Comunicat Editura Curtea Veche Publishing

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Oaza de la asfinţit, de Baha Tahir

Next Article

Surprize editoriale, cărți în premieră și multe reduceri la standul Corint de la Gaudeamus 2015

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share