fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Biblia pierdută, de Igor Bergler

În condiţiile în care pe piaţa cărţii din România un bestseller este vândut cam în 5.000 de exemplare în doi ani, previziunile că Biblia pierdută s-ar putea vinde în 10.000 de exemplare într-o lună par remarcabile. Există şi argumente, Editura RAO anunţând ca are 4.000 de precomenzi pentru volumul care a intrat în librăriile din ţară pe 1 octombrie. De un real folos a fost şi campania de promovare a cărţii, cu zeci de mii de vizualizări pe reţelele de socializare într-o singură lună şi cu zeci de mii de fani pe pagina de Facebook.

biblia pierduta

Fără intenţia de a diminua suspansul şi a afecta astfel estimările entuziaste, amintim doar că Biblia pierdută este povestea profesorului Charles Baker, care vine în oraşul lui Dracula pentru a participa la o conferinţă alături de istorici renumiţi în toată lumea. Oficial. Neoficial, este în misiune de a dezlega un mister care pluteşte asupra propriei familii de secole. În patru rânduri, iată sintetizată cheia succesului de casă: Dracula, Transilvania, poveste captivantă veche de sute de ani şi un urmaş silit să „dea piept” cu Evul Mediu din plin secol XXI…

Nu este doar atât. Trei crime oribile îi schimbă planurile ilustrului profesor, care se vede în centrul unui complot mondial care se derulează de o jumătate de mileniu. Bineînţeles, este vorba despre o macro-organizaţie planetară care controlează pieţele financiare, mass-media şi cele mai importante industrii, supraveghează internetul şi reţelele de socializare şi domină din umbră guvernele din întreaga lume. Pot fi demascaţi şi opriţi în planul lor de a controla totul nu doar „de un singur om”, ca în filmele americane, ci şi de adevărul ascuns de Dracula în „Biblia lui Gutenberg” (pentru cei care nu ştiu decât cine este Dracula, amintim că Gutenberg s-a îndatorat pentru visul de a tipări Biblia, care până la el era realizată manual, foarte rară şi foarte scumpă). Mai exact, principele Europei de est se ocupase, între altele, de multiplicarea unui mesaj menit a fi descifrat doar de anumiţi iniţiaţi. În 1455, mesajul este ascuns în prima lucrare tipărită vreodată, amintita Biblie a lui Gutenberg.

Toate ingredientele unui succes de casă în stilul „Codului lui Da Vinci” fiind la îndemână, cititorul află împreună cu Charles Baker moştenirea familiei sale şi în paralel – dacă nu ştia deja – că trăim într-o lume în care suntem manipulaţi în masă în fiecare clipă, că este una în care domneşte confuzia pentru că „la butoane” se află propaganda şi că în realitate, această conectare tot mai vastă şi mai profundă nu face decât jocul supraguvernului mondial în care atâţia amatori de teorii ale conspiraţiei cred cu ardoare (oferind şi argumente). În aceste condiţii, profesorul Charles Baker este un personaj cu potenţial de risc crescut: are individualitate şi îi place să gândească cu propriul cap. Aşadar, avem în faţă o adevărată odisee cuturală, un amestec de momente de umor, aventuri, episoade de suspans, mesaje ascunse şi coduri secrete numai bune să ne ţină captivaţi până se decide învingătorul între manipulatori şi manipulaţi.

Cumpara Biblia pierdută, de Igor Bergler de la Elefant / eMAG / Libris.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

"Capcana dragostei" de Kelly Bowen, impreuna cu ziarul Libertatea

Next Article

Teatrul, de David Mamet

Related Posts

Total
0
Share