fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Eveniment Humanitas despre Bob Dylan si cartea Cronica vietii mele

Editura Humanitas ne asteapta la Libraria Humanitas de la Cismigiu sambata, 30 ianuarie, ora 17, la o intalnire cu muzica si povestea vietii lui Bob Dylan, cuprinse in Cronica vietii mele, fascinanta carte de memorii recent aparuta in colectia ‘Raftul Denisei’, coordonata de Denisa Comanescu la Editura Humanitas Fiction.

Dan C. Mihailescu si Bogdan Serban ne vor vorbi despre Bob Dylan, cantaret, compozitor, autor de lyrics, scriitor si artist plastic, asa cum apare in Cronica vietii mele, un artist complet care, transgresand genurile muzicale, devine inca din primii ani ai carierei unul dintre cei mai mari interpreti si compozitori de folk-rock. Dan Byron, voce si chitara Byron, si Narcis Axinte, voce si chitara Harlequin_Jack, vor canta cover-uri dupa cateva dintre piesele lor preferate de pe albumele lui Dylan, ascultate de mai bine de o jumatate de secol in ciuda granitelor regimurilor si ale generatiilor.

Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervari la numarul de telefon 0721 973 948 sau pe adresa de email anda.visan@humanitas.ro, in limita celor 80 de locuri disponibile.

“Cronica vietii mele isi ocupa locul, alaturi de romanul Pe drum al lui Jack Kerouac, ca marturie esentiala despre destinul manifest al unui artist american.” (The New York Times)

bob dylan

Nu trebuie sa fii fan Bob Dylan si nici macar pasionat de folk, blues sau rock ca sa ai ce afla din aceasta Cronica… Este de ajuns sa te intereseze lucruri precum muzica si poezia, conditia de creator si de star sau transformarea Americii si a lumii in a doua jumatate a secolului XX.

Cronica vietii mele vorbeste, pertinent si pilduitor, despre arta, despre succes si despre istorie, despre obstinatie in urmarirea unei vocatii, despre cautare si despre supravietuire. Fara sa urmeze strict, dupa tipicul autobiografic, succesiunea cronologica a faptelor relatate, cartea marelui muzician-poet este si un exemplu de proza memorabila. Personajele si intamplarile sale, de zi cu zi sau insolite, ti se intiparesc in minte la fel de durabil ca vocea autorului si acordurile lui de chitara din cantece precum “Blowin’ in the Wind“, “Like a Rolling Stone” sau “Ballad of a Thin Man“.

Cartea a fost inclusa pe lista celor mai bune aparitii ale anului 2004 de publicatiile The New York Times, The Washington Post, The Economist, Newsday, People, Rolling Stone, Entertainment Weekly, The Village Voice, The Onion, The Austin Chronicle, The Kansas City Star, The Guardian, The Daily Telegraph, Publishers Weekly. Este finalista, in acelasi an, la National Book Critics Circle Award.

Opera sa scrisa include, alaturi de proza poetica Tarantula (1971; Humanitas Fiction, 2014), The Definitive Bob Dylan Songbook (2001), cartea de memorii Cronica vietii mele. Volumul intai (Chronicles: Volume One, 2004), Lyrics: 1962-2001 (2004), Forever Young (2008), The Lyrics: Since 1962, Edited by Christopher Ricks. La Editura Humanitas Fiction, in colectia “Poezia”, a aparut in 2012 o selectie de 100 de poeme din Lyrics, purtand titlul Suflare in vant, in traducerea lui Mircea Cartarescu, care a intocmit antologia si a semnat prefata volumului.

Cartea Cronica vietii mele poate fi cumparata cu reducere de aici.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
atelier povesti

Atelier de confecționat povești fantastice

Next Article
povesti fascinante

Peste 1.600 de povești fascinante cu până la 92% reducere + transport gratuit

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share