fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Cafeneaua critica: Nadia Anghelescu in dialog cu Ion Bogdan Lefter

mic_jurnal_cu_amintiriJoi, 6 martie, de la ora 19.00, în Club A din Bucureşti (Str. Blănari nr. 14), Nadia Anghelescu, o mare personalitate a arabisticii româneşti şi internaţionale, va fi invitata criticului literar Ion Bogdan Lefter la o nouă ediţie „Cafeneaua critică”.

Eveniment prilejuit de lansarea volumului de memorii Mic jurnal cu amintiri, semnat de Nadia Anghelescu şi apărut la Editura Polirom, în colecţia „Ego-grafii”, disponibil şi în ediţie digitală.

Născută din dorinţa iniţială de recuperare a istoriei propriei familii şi de consemnare a istoriei personale, cartea Nadiei Anghelescu, fondatoare a şcolii româneşti de arabistică, îmbină forma jurnalului cu cea a memoriilor. Evocarea bucuriilor şi suferinţelor unei vieţi se împleteşte astfel cu cea a unei activităţi şi a unei cariere universitare bogate în împliniri.

„Nu este vorba despre un artificiu retoric: chiar am început aceste memorii cu gîndul la fetele mele, care nu ştiau nimic despre străbunicii lor, ştiau puţin despre bunici şi destul de puţin despre tinereţea părinţilor lor. Pe parcurs, lucrurile s-au complicat, pentru că mi-am dat seama că vorbesc şi despre altele decît despre mine şi ai mei, de exemplu despre lingvistica românească şi despre marii noştri profesori care au dus faima ei peste hotare, despre începuturile studiilor arabe în România şi despre epoca lor bună, despre faimoşii învăţaţi arabi şi arabişti pe care am avut norocul să-i cunosc. De aceea am acceptat îndemnul de a publica aceste amintiri.” (Nadia Anghelescu)

Comunicat Editura Polirom

Cumpara cartea cu reducere si transport gratuit.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Happy Hours si astazi: carti ieftine cu pana la 70% reducere!

Next Article

Evenimente culturale, lansari de carti si calendarul personalitatilor pentru 6 Martie

Related Posts

Total
0
Share