fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Cameleonul de pe Wall Street, de Richard Hains

cameleonul de pe wall streetDacă până în ultimii ani ceea ce se ştia despre marii bancheri intra cu uşurinţă în categoria „teoriilor conspiraţiei”, mai nou operaţiunile de anvergură ale acestora au ajuns subiecte de cărţi şi filme, generând personaje care stârnesc reacţii de toate felurile, de la stupoare la revoltă sau, nu de puţine ori, o admiraţie invidioasă. La toată această „relansare” a temei au contribuit, fără îndoială, şi declasificările de documente secrete care, chiar dacă au o vechime de mai bine de 50 de ani, desluşesc destul de clar că atunci când vine vorba despre putere şi control, lumea nu s-a schimbat aproape deloc de când s-au inventat banii.

În această serie de poveşti despre luptele de la vârful finanţei mondiale care seamănă foarte bine cu „mărirea şi decăderea” leilor din savană face parte şi Cameleonul de pe Wall Street, istoria traderului Jon Phillips, care vrea să dea un tun într-o lume ce funcţionează după principiile dure ale junglei. Pe scurt, avem de-a face cu o încercare a unui ins versat de a bate palma cu o companie britanică de comerţ care trebuie să cumpere bonurile americane de tezaur pe care le tranzacţionează Jon. Asta l-ar face foarte repede foarte bogat şi, cum eroul nostru are acelaşi vis ca mulţi alţi performeri (dă, Doamne, să mă îmbogăţesc, ca să nu mai muncesc!), nu este nevoie decât ca totul să meargă fără hopuri într-o zi anume pentru o afacere anume. Fireşte că dracul îşi bagă coada şi chiar în momentul în care Jon este pe punctul de a-şi vedea visul cu ochii, zvonul că şeful Rezervei Federale are un atac de inimă dă totul peste cap. Piaţa intră în haos, iar Jon vinde în pierdere. Adio tun! Bine ai venit… concediere!

Jon îşi pierde slujba de la bancă şi în paralel este pornită o campanie de denigrare a sa, ca şi când cei care l-au concediat ar vrea să se asigure că nu-şi va mai găsi niciodată un job. În plus, unul dintre prietenii lui moare într-un mod misterios chiar cu o zi înainte. Ba mai mult, chiar fratele lui Jon, David, care venise tocmai din Australia să-l vadă, este la rându-i ucis. Ce se ascunde aici? Din acest moment, Jon nu mai face altceva decât să-i demaşte pe cei responsabili de moartea celor doi apropiaţi, de tăvălirea numelui lui în noroi şi, colateral, de eşecul exercitării talentelor lui de businessman.

Şi Jon reuşeşte, cu ajutorul certelor calităţi… cameleonice, să se schimbe mereu, să-i fenteze mereu pe urmăritori şi în acelaşi timp să fie mereu cu un pas înainte în a descoperi întreaga conspiraţie. Iar aceasta include crime, poveşti de amor illicit şi, bineînţeles, lăcomie pantagruelică, aşa cum numai bancherii de pe Wall Street ştiu să simtă. Toate acestea din SUA în Marea Britanie şi până în Australia. În fond, de când s-au inventat banii, oamenii nu au schimbat prea mult „modus operandi” faţă de preluările de putere ale leilor din savană…

Cartea Cameleonul de pe Wall Street, de Richard Hainsse găsește cu reducere la Elefant / Libris / eMAG.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
bookuria

Haine noi pentru 2016. Un nou look pentru bookuria.info

Next Article
carti cadou

3 cărți CADOU la început de 2016

Related Posts

Total
0
Share