fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Când corpul spune nu, de Gabor Maté

Când corpul spune nu

Stresul a ajuns într-o asemenea măsură componentă a vieții contemporane, încât efectele majore asupra sănătății sunt tot mai diluate în mentalul colectiv, ca o știre care se tot repetă. Pentru a atrage atenția la adevăratele consecințe asupra vieții oamenilor ale emoțiilor, traumelor și ciclurilor mentale ale fiecăruia, medicul Gabor Maté oferă, în cartea Când corpul spune nu, tuturor celor interesați o lectură cu adevărat captivantă, o scufundare profundă și completă în noi înșine, pentru depistarea conexiunilor abisale ale psihicului cu tot ce înseamnă starea de bine și longevitatea.

Cumpără cartea cu reducere de aici.

Cu toții avem capacitatea de a ne vindeca, indiferent de ceea ce ni s-a întâmplat de-a lungul vieții. Și asta o spune un specialist. Chiar dacă viața este dureros de nedreaptă pentru unii și extrem de avantajoasă pentru alții, toți avem capacitatea de a trăi sănătoși și fericiți, fără traume fiziologice și tensiune, dacă sunt aplicate câteva reguli.

Autorul cărții Când corpul spune nu exemplifică din experiența profesională, cu cazuri ale unor oameni care au dezvoltat afecțiuni debilitante doar pentru că au acumulat, ca un bulgăre transformat în avalanșă, gândirea negativă sau autodeprecierea. Practic, Maté ne arată tuturor, cu argumente, aproape jurnalistic, că nu ne putem înțelege cu adevărat pe noi înșine până când nu explorăm de unde venim și pe ce ne bazăm toate gândurile, judecățile și sentimentele. Și asta nu se poate fără un plonjon în cele mai ascunse cotloane personale, pentru identificarea punctului de tensiune interioară.

Una dintre temele recurente în poveștile de viață autentice expuse de autor în Când corpul spune nu este efectul incapacității de a spune nu și ce cataclisme pentru sănătate poate genera privarea de independența personală mai ales în copilărie –  atacuri de cord, cancer, boli autoimune, depresie, obezitate, diabet etc. Pe de altă parte, Maté demonstrează că este și mult mai sănătos pentru cei pe care îi iubim să „tragem linia” atunci când este nevoie – o persoană sănătoasă din punct de vedere mental și puternică din punct de vedere fizic este mult mai folositoare celor apropiați și societății decât o versiune suprasolicitată și torturată fiziologic. „Cei care caută să se vindece sau să rămână sănătoși trebuie să recupereze capacitatea pierdută de recunoaștere emoțională a adevărului”, scrie autorul, explicând apoi că ne naștem cu o intuiție emoțională foarte puternică, care este adesea antrenată pentru a se adapta la societate. În spatele acestor valuri de adaptare la ceea ce vor alții sau la normele societății, încrederea în propriile sentimente este o cale viabilă, crucială, de a prelua controlul asupra propriei persoane. Despre lecțiile suprimării emoțiilor, identificarea corectă a sentimentelor care fac rău  și cele două valori supreme care susțin capacitatea fiecăruia de a trăi sănătos și fericit pentru mult timp, în paginile uneia dintre cărțile cele mai căutate ale momentului, adevărat documentar din care orice cititor își poate trage propriile învățăminte prețioase.

Cartea Când corpul spune nu a apărut la Editura Curtea Veche și poate fi comandată online, cu reducere, de la Elefant, Librărie.net sau Libris.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Promovara Nemira

Promovara Nemira - reduceri mari la sute de cărți

Next Article
BOOKS50

Cărți ieftine, promoții și reduceri (15 iunie 2022)

Related Posts
la Curtea lui Urmuz
Citește mai mult

Alte „vederi” de la Curtea lui Urmuz

În continuarea  seriilor publicistice Vedere din Dealul Olarilor  (cu totul, 3 volume, apărute la editura bucureșteană  Ars Docendi,…
Lykantropie
Citește mai mult

Lykantropie și Poezie

Trăind în zona boreală, cu stepe și păduri întinse, strămoșii noștri au avut ca dușman natural lupul, animal…

Total
0
Share