fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Când Dumnezeu era iepure, de Sarah Winman

De ce oamenilor buni li se întâmplă lucruri rele este o întrebare cel puţin la fel de apăsătoare ca „de ce oamenilor răi li se întâmplă lucruri minunate”. Fără să încerce să răspundă explicit la aceste dileme, Sarah Winman ne provoacă să răspundem singuri, fiecare în funcţie de propria experienţă de viaţă, oferindu-ne pentru dezbaterea din forul interior un „element ajutător” de toată frumuseţea: bestsellerul cu accente de comedie neagră Când Dumnezeu era iepure.

cand-dumnezeu-era-iepure

Povestea începe în Anglia anilor 1960-1970 şi se mută în New York-ul de după atacurile din 11 septembrie. Naratoarea este britanica Elly, care are o relaţie cu totul special cu fratele ei, Joe, precum şi cu un preţios cel mai bun prieten, Jenny Penny. Pe aceşti oameni buni încep să-I urmărească nişte ghinioane incredibile, care îi vor testa la maximum. Mai întâi bunicii pier într-un accident rutier, lucru care o trimite pe mama lor într-o cruntă depresie. Apoi Elly află că este rezultatul unei sarcini neplanificate şi se întoarce cu întrebările spre Creator. „dacă Dumnezeu nu m-a putut iubi, este clar că trebuie să găsesc unul care să poată”. Ghinioanele continuă. Într-o zi Elly este abuzată sexual de vecinul sinistru numit Golan şi momentul găsirii unei noi entităţi divine coincide cu efectele acestui episod. Noul „Dumnezeu” este un iepure, cu care tânăra îşi închipuie uneori că vorbeşte. Ciudat, dar adevărat, la puţin timp Golan se sinucide!

Personaje memorabile abundă în această carte care a cunoscut un rapid succes mondial: mama lui Jenny Penny, care mută casa familiei „ca pe un joc Lego”, părinţii lui Elly, înstăriţi, dar cam ţicniţi, mătuşa ei, o lesbiană Nancy, o actriţă care şi-a luat rolul de gardian al familiei şi, bineînţeles, Elly însăşi, care citează din Nietzsche la mesele de familie sau candidează la un rol în scena naşterii Domnului cu un monolog despre avort şi băutură… Este genul acela de carte în care găseşti momente ca acesta: când soţul află că sora lui este îndrăgostită de nevastă-sa şi şi-a permis chiar s-o sărute, exclamă „Slavă Domnului că am încheiat acest subiect!”.

Romanul Când Dumnezeu era iepure, de Sarah Winman se gaseste cu mare reducere aici.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Top 100 bestseller Nemira cu 45% reducere

Next Article

Diverta lansează noul program Used Books

Related Posts

Total
0
Share