fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Carrie, de Stephen King

O lectură tare, o poveste abrazivă, un subiect actual şi un personaj care cu siguranţă a captat şi va mai capta în continuare mulţi adolescenţi. Carrie este o carte stranie. În primul rând pentru că are în centru un personaj feminin creionat de creatorul unor personaje masculine de certă faimă (cele din celebra serie „Turnul întunecat”, de exemplu). Apoi, este scrisă în genul epistolar, la care King, după cum se ştie, nu se va mai întoarce niciodată ulterior în creaţia sa. Nu în ultimul rând, povestirea este şi azi atât de fioroasă, încât înspăimântă de-a dreptul prin legătura pe care o face între sânge şi debutul unei majore capacităţi de răzbunare. Apărută şi ecranizată într-o vreme în care cultul pentru horror nu era atât de bine întemeiat, Carrie dovedeşte şi în prezentul mult mai „tăbăcit” în domeniu capacitatea autorului de a fi creat o poveste care încă umple de groază.

carrie

  • Carte publicata in 2015 de Nemira
  • Cumpara cartea cu reducere
  • Colectia Suspans
  • Traducator: Mihnea Columbeanu
  • Format: 130×200
  • Tip coperta: Brosata
  • Numar pagini: 216
  • ISBN: 978-606-579-941-7

Aşadar, intrăm în lumea lui Carrie, o adolescentă umilită frecvent la şcoală şi acasă. Odată cu pubertatea, însă, Carrie mai primeşte „un dar”: puterea de a ucide de la distanţă. Aici este unul din punctele de răscruce ale cărţii: după ce cititorul empatizează cu Carrie ca victimă, ajunge să simtă la fel şi pentru fata care începe să se răzbune pe cei care au chinuit-o. Personajul este deopotrivă întruchiparea binelui şi a răului şi simpatia cititorului pentru ea nu pare să înceteze nici în momentul în care fata ajunge să nu mai poată direcţiona puterea pe care o are şi ucide cam pe toată lumea cu care intră în contact. De unde la început părea o unealtă a dreptăţii, forţa ei ajunge să fie un blestem. Carrie este din nou generatoare de compasiune, ca la început.

„Într-o zi, pe când eram student, a trebuit să curăţ o spălătorie şi câteva fete făceau duş în dosul perdelelor de plastic. Una dintre ele a început să sângereze, dar nu ştia ce se întâmplă. Celelalte şi-au bătut joc de ea îngrozitor. Mai târziu, am citit că telekinezia poate apărea la tineri concomitent cu debutul pubertăţii. Aceste două idei disparate despre cuzimea adolescenţilor şi telekinezie m-au făcut să încep să scriu. Am scris trei pagini, apoi le-am aruncat la gunoi. Seara următoare, soţia mea Tabby ţinea paginile în mână; le ridicase din coşul de gunoi, le scuturase de scrumul de ţigară, le citise şi mi-a cerut să continui. Voia să ştie ce s-a întâmplat mai departe”, a povestit Stephen King despre cum a scris Carrie.

Romanul Carrie, de Stephen King poate fi cumparat cu reducere de la Elefant / Nemira / eMAG

bogdan
Total
0
Shares
1 comment
  1. Am văzut ecranizarea din 2013, deşi am înţeles că versiunea din 1976 e mai reuşită. Acum nu aş mai avea răbdare să citesc şi cartea. La mine funcţionează mai bine să citesc cartea şi apoi să văd filmul.

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

10 edituri, -50% minim garantat. Vezi editurile din campanie

Next Article

Mecanismele globalizarii, de Joseph Stiglitz

Related Posts

Total
0
Share