fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Carturesti ne invita la evenimentul de lansare a volumului “Mic jurnal cu amintiri”, Nadia Anghelescu

Miercuri, 30 octombrie, la ora 18.00, la Cărtureşti Verona (ceainărie) din Bucureşti, va avea loc lansarea volumului Mic jurnal cu amintiri, semnat de Nadia Anghelescu, apărut la Editura Polirom în colecţia „Ego-grafii”, disponibil şi în ediţie digitală.

Alături de autoare, vor lua cuvîntul: Dan C. Mihăilescu, Răzvan Voncu şi Daniel Cristea-Enache.

Născută din dorinţa iniţială de recuperare a istoriei propriei familii şi de consemnare a istoriei personale, cartea Nadiei Anghelescu, fondatoare a şcolii româneşti de arabistică, îmbină forma jurnalului cu cea a memoriilor. Evocarea bucuriilor şi suferinţelor unei vieţi se împleteşte astfel cu cea a unei activităţi şi a unei cariere universitare bogate în împliniri.

„Nu este vorba despre un artificiu retoric: chiar am început aceste memorii cu gîndul la fetele mele, care nu ştiau nimic despre străbunicii lor, ştiau puţin despre bunici şi destul de puţin despre tinereţea părinţilor lor. Pe parcurs, lucrurile s-au complicat, pentru că mi-am dat seama că vorbesc şi despre altele decît despre mine şi ai mei, de exemplu despre lingvistica românească şi despre marii noştri profesori care au dus faima ei peste hotare, despre începuturile studiilor arabe în România şi despre epoca lor bună, despre faimoşii învăţaţi arabi şi arabişti pe care am avut norocul să-i cunosc. De aceea am acceptat îndemnul de a publica aceste amintiri.” (Nadia Anghelescu)

Afis-Mic-jurnal-cu-amintiri-Nadia-Anghelescu

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

"Soldatii. Poveste din Ferentari", o poveste de cartier pe ritmuri de manele, cu gasti, drogati si ramificatii mafiote

Next Article

Tricks or books! Editura Litera invită toți copiii în magazinele Diverta, la sărbătoarea de Halloween!

Related Posts

Total
0
Share