fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Ce le spunem copiilor si adolescentilor despre sex – trei intalniri cu Meg Hickling

Meg Hickling

Ne pare nepotrivit, ne e jena, nu stim cum sa vorbim cu copiii nostri despre sexualitate. Un subiect important, considerat de multe ori tabu in relatia parinti-copii-scoala, dar pentru care se pot gasi solutii prin educatie.

Intre 18 si 20 martie, Meg Hickling, “profa de sex”, cum o numesc copiii in Canada, va fi la Bucuresti, la invitatia Centrului de cursuri de parenting “Parentime”, pentru a participa la doua conferinte adresate parintilor si specialistilor si la o dezbatere in Libraria Humanitas de la Cismigiu.

Nume celebru in Canada, Meg Hickling preda de peste 35 ani ani lectii de “stiinta corpului” si sanatate sexuala pentru copii, adolescenti si parintii lor. Viziunea si influenta ei au fost recompensate in Canada cu nu mai putin de cinci distinctii, intre care Ordinul Columbiei Britanice.

Vineri, 18 martie, la ora 18.30, in Libraria Humanitas de la Cismigiu, Editura Humanitas va invita la o dezbatere pornind de la cea mai cunoscuta carte a lui Meg Hickling, Ce le spunem copiilor si adolescentilor despre sex, la care vor participa, alaturi de autoare, Diana Dragu, director de dezvoltare “Parentime” si Diana Stanculeanu, psihoterapeut “Salvati copiii”. Discutia va fi moderata de Andreea Ofiteru, jurnalist specializat in educatie si comunicator.

Cartea lui Meg Hickling ne invata de ce trebuie sa vorbim cu copiii despre sexualitate (incepand de la 2 ani si pana la varsta adolescentului activ sexual) si cum. De ce? Pentru ca asa ne protejam copilul de mesajele false ori periculoase despre sexualitate pe care le primeste astazi de peste tot. Cum? Demistificand. Spunand adevarul cu simplitate si umor. Gasiti in carte intreaga “tehnica” a autoarei, cu exemple concrete din experienta ei didactica.

Meg Hickling va sustine doua conferinte: una sambata, 19 martie (10.00-14.30), care este adresata parintilor, si una adresata specialistior, care va avea loc duminica, 20 martie (10.00-14.30). Aceasta din urma va fi disponibila si prin live streaming. Detalii si inscrieri pe www.parentime.ro/conferinta.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Sa bati din palme cu o singura mana

Bookuria îți oferă 30% reducere la cartea Să bați din palme cu o singură mână, de Richard Flanagan

Next Article
retete de post

2 cărți cu rețete pentru Paște la numai 15 lei (Gazeta Sporturilor, 16 martie 2016)

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share