fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Chirurgul Marius Barnard, omagiat la Humanitas

momente-cheie-dintr-o-viata-in-slujba-bineluiLibrăria Humanitas de la Cişmigiu găzduieşte marţi, 1 octombrie, ora 19.00, prezentarea cărţii legendarului chirurg Marius Barnard, „Momente-cheie dintr-o viaţă în slujba binelui”, volum apărut la Editura Humanitas, în colecţia Memorii/Jurnale.

La prezentarea volumului sunt invitaţi dr. Martin S. Martin (Chattanooga, USA), dr. Daniel Constantinescu (Philadephia, USA) şi Gabriel Liiceanu. „Un lucru uneşte toate momentele-cheie din prodigioasa carte a doctorului Marius Stephanus Barnard: nevoia de a participa la înfăptuirea binelui. Model i-a fost tatăl său, misionar protestant în umilul oraş Beaufort West, din zona deşertului Karoo (Africa de Sud). Marius şi fratele său aveau să cunoască succesul şi notorietatea celei mai fascinante aventuri a ştiinţei medicale, primul transplant cardiac uman.

Cumpara cartea cu reducere de aici.

Mânat de ardoarea unei misiuni, a fost un chirurg cardiac devotat, a contribuit la perfecţionarea tehnicilor de operaţie şi a salvat vieţile a mii de pacienţi, între care şi sute de bolnavi români. Tot în spiritul unui misionar, asumându-şi riscuri şi critici, a mers cu echipa lui în ţările unde chirurgia cardiacă avea nevoie de ajutor, inclusiv în România, lucrând acolo luni de zile fără nici o recompensă. La sfârşitul carierei de chirurg, s-a dedicat politicii şi activităţii parlamentare, militând pentru îndepărtarea apartheidului şi inegalităţilor sociale din Africa de Sud.

A avut apoi ideea de a crea o asigurare care să-i ajute imediat pe cei loviţi de boli grave, de durată, care necesită tratamente complexe şi costisitoare. A străbătut lumea pentru a răspândi acest tip de asigurare — care ar trebui să-i poarte numele. „Cartea de faţă spune povestea vieţii unui luptător care cunoaşte el însuşi suferinţa şi boala, dar găseşte prin ele calea de a redobândi credinţa şi speranţa.“ (Martin S. Martin)

Vineri, 4 octombrie, ora 10.30, la Centrul Internaţional de Conferinţe Casino Sinaia, cartea legendarului chirurg Marius Barnard va fi prezentată în cadrul Congresului Naţional de Cardiologie.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Enciclopedia "Vinurile lumii" - Istoria vinului. Soiuri de struguri. Vinuri de top

Next Article

„Negru si Rosu”, in viziunea lui Ioan T. Morar

Related Posts

Total
0
Share