fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Christine, de Stephen King

De câte ori în literatură cel considerat „ratatul” de „elitele” goale ale „popularilor” unei şcoli nu a devenit erou, ieşind spectaculos dintr-un anonimat care îl făcea să nu perceapă de ce este cu adevărat în stare? De oricâte ori ar fi fost, nu este de ajuns. Christine este o astfel de poveste.

  • christineCarte publicata in 2013 la Nemira
  • Cumpara cartea cu reducere
  • Tip coperta: Brosata
  • Format: 130×200
  • Numar pagini: 640
  • ISBN: 978-606-579-655-3

Arnold „Arnie” Cunningham nu are cine ştie ce viaţă, este un tocilar neinteresant cu doar un prieten şi fără multă viaţă „socială”. Amicul său Dennis are o idee fixă: „Arnie, fii prudent”, care apare destul de frecvent pe parcursul naraţiunii dat fiind faptul că Dennis este în mare parte a cărţii Christine chiar povestitorul.

Insignifiantul Arnie cumpără aşadar într-o zi un Plymouth Fury din 1958, maşină în stare deplorabilă pe care proprietarul nu prea vrea s-o vândă, dar totuşi…, şi pe care Arnie nu-l place deloc: Roland LeBay. După ce o cumpără, Arnie o pune la punct, pas cu pas, piesă cu piesă, învăţând totul despre motor, vopsit, piese, până la a o transforma în maşina visurilor lui. Şi într-o zi este gata „de scos în lume”. Incredibil dar adevărat, maşina „îl pune pe harta” şcolii, iar Arnie devine, brusc şi inexplicabil, foarte atrăgător pentru o fată nou sosită în oraş, Leigh, iar cei doi încep să-şi dea întâlnire.

Şi lucrurile se complică în momentul în care aflăm că Dennis începe să aibă anumite sentimente pentru Leigh. Şi se complică şi mai mult când Arnie începe să se comporte ca LeBay, de unde ideea că maşina însăşi este controlată de detestatul personaj care încearcă, prin ea, să-l controleze pe noul proprietar. Autorul relevă o capcană în care maşina este distrusă şi un accident în care Arnie îşi pierde viaţa, plus o spitalizare ciudată a lui Dennis.

Ce s-ar fi putut întâmpla?

Christine a pornit iniţial de la o povestire scurtă, una dintre acelea care au făcut „Maşinile” lui King celebre în toată lumea. Autorul a decis să prelungească suspansul acestui gen de horror care l-a consacrat, iar ceea ce a rezultat este un melanj de situaţii fireşti şi episoade fantastice care vor face din nou deliciul fanilor lui King, cu atât mai mult cu cât aceştia sunt familiarizaţi cu apariţiile Plymouth Fury, de pildă.

Cumpara cartea Christine, de Stephen King de aici: Elefant / Libris / eMAG

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Proiectul “STArS – Stagii de practica pentru studenti” - noi orizonuturi pentru tinerii absolventi

Next Article

"Oameni care au schimbat lumea", o noua aparitie cu Libertatea

Related Posts

Total
0
Share