fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Cititul îți poate aduce un job mai bun

Cititul îți poate aduce un job mai bun. O cercetare a Universității Oxford a pus în evidență faptul că o persoană care are obiceiul să citească la vârsta de 16 ani are șanse mult mai mari de a avea o carieră de succes la vârsta de 33 de ani. Alte activități – jocurile pe computer, cusutul sau sportul – nu au generat același rezultat ulterior. (Inc Com)

Cele mai bune promoții la cărți de azi sunt la Elefant și Libris.

Tehnologia citește seara pentru copii. Peste un sfert dintre părinții din Occident se bazează pe inteligența artificială pentru a „scăpa” de cititul de seară pentru copii, invocând lipsa de timp, arată o cercetare de ultimă oră. Studiul Charity BookTrust a fost derulat pe 1.000 de părinți cu copii cu vârsta sub 10 ani. (News Sky)

Pe vremea când cărțile despre vinuri erau scrise de experți. O casă de licitații din Londra va scoate pentru vânzare o carte de vinuri din anul 1560. Pe 29 mai va fi relevat, odată cu prezentarea lucrării, câtă muncă și câte cunoștințe implicau editarea unei cărți în urmă cu 450 de ani și că nu oricine putea fi „expert” în vinuri, așa cum se întâmplă astăzi. (summitdaily)

Cărțile cu diete, „câmpuri minate”. Foarte multe dintre sfaturile nutriționale din cărțile cu diete sunt „câmpuri minate”, consideră specialistul Stephen Guyenet, de la redpenreviews.org. „Tot domeniul este un vulcan din care erup prostii. O carte spune că sunt răi carbohidrații, alta că grăsimile sunt nocive. O lucrare recentă pretinde chiar că legumele ne omoară. Și toate susțin că se bazează pe cercetări științifice”, spune Guyenet. (seattletimes)

Hoțul de cărți”… era Bono. Prezent într-o emisiune de televiziune, faimosul solist Bono a mărturisit că era un împătimit al cititului atunci când era copil și adolescent. „Furam cărți. Probabil că nu ar trebui să spun asta. Îmi plăcea să citesc despre America. Acesta este și motivul pentru care am o atât de mare admirație pentru această țară”, a povestit Bono, care i-a avut printre preferați pe John Steinbeck, Jack Kerouac și poetul Allen Ginsberg. (irishcentral)

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Bookfest 2019

Humanitas și Humanitas Fiction la Bookfest 2019

Next Article
Istoria albinelor

Recenzie la cartea Istoria albinelor, de Maja Lunde

Related Posts

Total
0
Share