fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Dezbatere pe marginea volumului ‘Compania. Scurta istorie a unei idei revolutionare’

Editura Humanitas ne invita la Libraria Humanitas de la Cismigiu vineri, 5 februarie, de la ora 19, la o discutie despre trecutul si viitorul companiei, prilejuita de publicarea volumului Compania. Scurta istorie a unei idei revolutionare de John Micklethwait si Adrian Wooldridge, doi reputati jurnalisti ai saptamanalului The Economist.

La dezbatere vor participa Moise Guran, jurnalist, Mihai Ghyka, secretar de stat in Ministerul Culturii, si Stefan Liiceanu, coordonatorul colectiei Povestea banilor.

Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervari la numarul de telefon 0721 973 948 sau pe adresa de e-mail anda.visan@humanitas.ro, in limita locurilor disponibile.

Companiile au influentat puternic multe dintre aspectele importante ale societatilor. Vorbind despre excesele trecutului, Micklethwait si Wooldridge observa si mecanismele de reglare care au asigurat continuitatea modelului corporatist si noteaza ce ele au fost unul dintre principalele avantaje competitive pe care Occidentul le-a avut de la revolutia industriala pana acum.

compania

“In general, companiile au devenit mai etice: mai cinstite, mai umane, mai responsabile din punct de vedere social. Istoria timpurie a companiilor a fost adesea una de imperialism si speculatie, de jafuri inspaimantatoare si chiar de masacre. Oamenii care protesteaza acum impotriva noului rau al comertului global nu au citit, evident, prea multe despre sclavie sau opiu. Oamenii care vorbesc oripilati si infricosati despre inselatoriile fara precedent ale firmei WorldCom par sa fi uitat de colosala criza cauzata de Compania Marea Sudului. Celor care se tem de puterea fara egal a lui Bill Gates le-ar prinde bine sa citeasca putin despre J.P. Morgan. Astazi, numarul companiilor din sectorul privat cu care se mandreste o tara – Statele Unite aveau cinci milioane si jumatate de corporatii, in 2001, Coreea de Nord, dupa cate stim, nici una – este un indicator mai bun pentru statutul sau decat numarul vaselor de razboi pe care le poate aduna. Este, de asemenea, un indicator destul de fidel al libertatii ei politice.”

“O istorie care se citeste cu placere, deopotriva scurta si magistrala.” (Washington Post)

“Calatorim prin doua secole de fascinanta istorie sociala… Cartea este plina de viniete de istorie corporatista.” (Wall Street Journal)

“Aceasta «biografie» formuleaza intrebari utile: de unde vine compania si incotro se indreapta? Compania acopera o arie istorica impresionanta… O asemenea canava istorica vasta este excelenta pentru a pune in perspectiva dezbaterile curente, reducand hiperbolele multor critici corporatisti… Micklethwait si Wooldridge formeaza un parteneriat prestigios si lucid… condensand astfel istoria companiei, autorii ofera o prezentare foarte accesibila, dramatica si usor de citit a revolutiei, crizei si supravietuirii corporatiste.” (Ethical Corporation Magazine)

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
cod reducere

Astăzi, 3 februarie, ai 45% reducere la mii de cărți. Vezi voucher-ul!

Next Article
reduceri RAO

Minim 40% reducere la toate cărțile RAO (doar azi, 3 februarie 2016)

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share