fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro
elefant.ro

Confesiunile unei femei, de Debra Dean

Decupate din lumea banală a vieţii între joburi şi hipermarket-uri, povestirile din Confesiunile unei femei transformă „maşini umane”, aproape mecanice în viaţa de fiecare zi ce se derulează în mereu aceleaşi repere, şi le pune în situaţii limită. Aşa ajung oamenii personaje. Ca în „Viaţa de după a lui Lyle Stone”, în care un avocat de succes din Seattle este extras din maşinăria propriei vieţi de un coşmar care îi resetează existenţa.

confesiunile-unei-femei

  • Carte publicata in 2009 de Nemira
  • Cumpara cartea cu reducere
  • Colectia Nemira Damen Tango
  • Traducator: Marina Radu
  • Format: 107×178
  • Tip coperta: Brosata
  • Numar pagini: 256
  • ISBN: 978-606-8073-58-3

În „Altă mică piesă”, o divorţată reacţionează ca o adolescentă în faţa felului uimitor în care s-a transformat fostul soţ după separare. În altă povestire, un om aşezat este pus în postura de a se întâlni la o nuntă cu o fostă iubire care l-a obsedat mereu. Aşteptând întâlnirea, întoarce pe toate părţile nevoia de a regăsi vechea pasiune, îşi doreşte cu disperare să reia legătura, apoi, în final, cântăreşte şansele şi decide… că e mai bine cum e.

„Dan în costumul gri şobolan” este povestea unui actor care primeşte un rol într-o reclamă. Plină de umor, povestirea este o relatare acidă a lumii publicităţii comerciale şi un tablou al eliberării care survine după ce o laşi în urmă. În „Regina mamă” întâlnim un personaj memorabil: o frumoasă a sudului, cam trecută, care este alcoolică şi nu recunoaşte asta în ruptul capului. Pusă în faţa evidenţei de familia ajunsă la disperare, femeia are o reacţie demnă de dramaturgie. Nu în ultimul rând, o altă piesă de rezistenţă a colecţiei este „Ce spune mâna stângă”, care istoriseşte cum a fost sedusă şi abandonată o întreagă comunitate de actori şomeri de proiectul unui păpuşar.

„Mica mea parte în istoria lumii a început în 1957. Am fost cel dintâi copil al unui cuplu care semăna mult cu Jack şi Jackie. Ea era lentă şi tăcută, totdeauna aranjată, cu tocuri şi pălărie. El era un aventurier arătos, zâmbind spre viitorul propriu. Trebuia să fiu băiat, dar, din moment ce nu am fost, mi-au schimbat numele şi au mai făcut un copil 15 luni mai târziu, tot o fată, apoi a fost şi un avort despre care nu vorbim niciodată”, spune personajul din „Scurta noastră istorie”, relatată la persoana întâi. „Chiar şi atunci când evenimentele şi personajele sunt ficţiune pură, ele nu sunt niciodată prea departe de lucrurile pe care le-am experimentat personal sau le-am observat de foarte aproape”, mărturiseşte autoarea în legătură cu cartea sa despre oameni şi momentele lor de răscruce.

Cartea Confesiunile unei femei, de Debra Dean se gaseste cu reducere mare la eMAG si Elefant

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Câștigătorii Concursului de Debut „Adenium Start”, ediția a III-a, 2015

Next Article

Reduceri de pana la 63% la manuale scolare si rechizite

Related Posts

Total
0
Share