fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Cove, invitat la „Clasicii repovestiţi. Ateliere de lectură pentru copii isteţi”

coveO nouă ediţie „Clasicii repovestiţi. Ateliere de lectură pentru copii isteţi” va avea loc duminică, 21 aprilie, începând cu ora 11.00, la Librăria Cărtureşti din cadrul AFI Palace Cotroceni. Cu această ocazie, copiii vor putea citi şi discuta cartea Black Beauty. Repovestire după romanul Annei Sewell alături de actorul Cove (Gabriel Coveşeanu), în cadrul proiectului de promovare a lecturii iniţiat de Curtea Veche Publishing şi sprijinit de Librăriile Cărtureşti.

Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu – o serie de ateliere organizate timp de patru luni în şapte oraşe importante ale ţării (Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara) cu scopul de a face lectura atractivă pentru cei mici şi de a atrage atenţia asupra importanţei adaptării textelor la capacitatea lor de înţelegere.

În luna mai, copiii pot afla povestea lui Black Beauty, care şi-a trăit liniştit toată viaţa la o fermă. Dar când soţia stăpânului cade la pat, viaţa lui Black Beauty se schimbă radical, iar lucrurile capătă o turnură dramatică. Strivit de o lume plină de ignoranţă şi cruzime, Beauty trebuie să facă tot ce se poate pentru a supravieţui, până când va reuşi să găsească drumul spre dragostea şi bunătatea pe care le cunoscuse cândva.

Durata unui atelier este de o oră şi jumătate. Participarea se face pe bază de înscriere la Librărille Cărtureşti (pentru Bucureşti, alexandru.stirbu@carturesti.ro) iar la un atelier se pot înscrie maxim 20 de copii. În taxa de intrare de 30 lei/copil+părinte vor fi incluse volumul pe baza căruia se ţine atelierul şi o diplomă de participare. Programul complet al atelierelor, precum şi adresele librăriilor unde vor avea loc, pot fi găsite pe site-ul editurii, www.curteaveche.ro.

Duminică, 21 aprilie, invitatul atelierului din Bucureşti va fi Cove, actor și cunoscut moderator TV. Cove este absolvent al secției de Actorie a UNATC București. A lucrat la teatrul Ion Creangă din Bucureşti şi, ulterior, a descoperit televiziunea, devenind cunoscut datorită contribuţiei sale în cadrul emisiunii “Surprize, surprize”. Cove lucrează în prezent la postul de televiziune Kanal D.

Sursa: comunicat de presa Editura Curtea Veche Publishing

Atelier-de-lectura-_Clasicii-Repovestiti_

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Lansare simbolista pentru numarul 12 al Revistei de Povestiri

Next Article

Maestrii SF-ului Romanesc: "Iarba cerului", de Constantin Cublesan (Editura Nemira)

Related Posts

Total
0
Share