fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Crima perfectă. Instrucțiuni pentru fete cuminți, de Holly Jackson

Crima perfectă

Vacanță sau ritm trepidant al vieții de fiecare zi, week-end sau dimineață grăbită în metrou, vară toridă sau toamnă melancolică, nimeni nu poate rezista unui roman polițist bun, care are toate ingredientele unei lecturi captivante: subiect, personaje, claritate, fraze strălucitoare și aerisite, complot, ritm. Este ceea ce izbutește Holly Jackson cu cartea Crima perfectă. Instrucțiuni pentru fete cuminți, despre care mass-media internaționale afirmă chiar că „vorbește toată lumea”. Și nu întâmplător.

Cumpără cartea cu reducere

Cu câțiva ani în urmă, o elevă pe nume Andie Bell a fost ucisă – se pare – de iubitul ei, Sal Singh, care apoi s-a sinucis. Această crimă a provocat durere în toată comunitatea, care consideră că știe exact cine este criminalul. Există și o excepție – Pippa Fitz-Amobi, o elevă de la aceeași școală, se îndoiește foarte tare că Sal este vinovatul; atât de tare, încât face din demonstrația nevinovăției tânărului un adevărat proiect personal.

Scenă cu scenă, căutare cu căutare, Pippa avansează nu doar în rezolvarea cazului dincolo de prima aparență, ci și în profunzimea descoperirii unor secrete locale pe care nimeni nu le vrea scoase la lumină. Acest ingredient este irezistibil, întrucât (nu doar…) în romanele Agathei Christie, de pildă, este faimos acest univers deseori tenebros al localităților mici, marcate de lumini și umbre în interiorul acelorași persoane. Așadar, Pippa este tot mai conștientă că adevăratul ucigaș al lui Andie Bell sfidează prin însuși faptul că nu-l bănuiește nimeni; și poate fi oricine. Dar cine?  Și cât de departe va merge tânăra pentru a-l releva? Mai departe decât alarmele vizavi de propria siguranță?

Crima perfectă. Instrucțiuni pentru fete cuminți este scrisă în ritm de tobe, cu răsturnări de situație care captivează și care țin cititorul legat de paginile ce par să zboare – emoționat de soarta tinerei ucise, de nedreptatea față de Sal, de motivațiile naive sau direcționate ale comunității, de evoluția evenimentelor care duc la deznodământ și, pentru amatorii de secrete personale din spatele ușilor inchise, de lucrurile cu care se poate rezona și care țin de toate familiile acestei lumi.

Personajul central Pippa este o combinație între detective și jurnalist de investigație. Fără multe dezbateri interioare chinuitoare și inutile, fără filosofie și pierdere de vreme, tânăra marcată de simțul adevărului trece la acțiune și devine eroină tocmai pentru că este de un firesc fermecător. Și poate, mai presus de toate, Pippa are curaj; pentru cititorii de o anumită vârstă care au uitat, marcați de viață și lume, despre idealismul căutării adevărului, o astfel de infuzie se poate dovedi salutară. Cu atât mai mult cu cât este „rulată” în fraze care curg ca un izvor repede de munte.

Cartea Crima perfectă. Instrucțiuni pentru fete cuminți, de Holly Jackson poate fi comandată online, cu reducere, de la Elefant, Libris sau Librărie.net.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Cupon Libris

20% reducere și transport gratuit la orice carte (Cupon Libris)

Next Article
magazine bricolaj

Alegeti unelte electrice de gradina ce pot fi cumparate de la un magazin de bricolaj

Related Posts

Total
0
Share