fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Cum ar fi sa vezi cele mai frumoase locuri din lume

ghidul calatoruluiDesi cumva evaziva formularea din titlu, un top al celor mai frumoase locuri din lume exista cu siguranta. De fapt, daca ne gandim mai bine exisa mai multe astfel de topuri, deja nisate pe tot felul de obiective urmarite: topul celor mai mari lacuri, al celor mai frumoase statui, al celor ai interesante baruri s.a.m.d. Putem gasi la infinit astfel de topuri, ba chiar, cu putina imaginatie, am putea chiar noi inventa cateva.

Nu stiu la ce s-au gandit cei de la Editura Litera cand s-au inhamat la proiectul despre care o sa vorbim aici, dar sigur le-a iesit. In lumea de astazi cand aproape totul se gaseste pe internet, sa ai tu pretentia sa mai aduci un ghid cu poze, pe hartie, pentru cei care vor sau si-ar dori candva sa calatoreasca prin lumea mare, ar putea fi o “aroganta” extrem de riscanta.

Ghidul calatorului. Cele mai frumoase locuri din lume“, caci despre aceasta carte este vorba, m-a frapat de la prima frunzarire. Asa obisnuiesc sa fac cu toate cartile “cu poze”. Nu rezist tentatiei de a fura startul si arunc cateva priviri nevinovate prin tot continutul inainte de a porni la drumul lecturii pagina cu pagina.

Ei bine, ghidul sus amintit este plin de imagini splendide. Jur ca nu gasesti asa ceva pe internet, oricat de iscusit ai fi in cautari. Colturi de lume adunate bucata cu bucata si fotografiate din unghiuri ce ni le dezvaluie intr-o cu totul alta lumina fata de cea pe care poate am avut norocul sa o vedem si in alta ocazie. Fiecare fotografie este insotita de un scurt comentariu, ceea ce face ca “navigarea” prin pagini si subiecte sa fie una relaxata si pe deplin lamuritoare. Este tipul acela de carte care daca nu te ajuta neaparat intr-o calatorie (nu se stie cati dintre noi au ocazia sa vada in viata macar un loc dintre cele povestite in carte…), cu siguranta iti completeaza nivelul de cunostinte generale. Ba chiar mai mult.

Toate cele peste 200 de pagini ale ghidului abunda in informatii interesante, bine structurate, sub palaria unui layout extrem de potrivit pentru prezentarea unor astfel de informatii. Paginarea aerisita, simpla, dar extrem de atenta la micile detalii imi pare a fi deja un brand pentru Editura Litera, ceea ce ma face sa cred ca astfel de proiecte sunt atent selectionate si ca “prezentarea” are un cuvant greu de spus. Felicitari celor din “departamentul de achizitii”, eu le-as da o prima pentru ghidul acesta :)

Despre continut nu are rost sa vorbim prea mult. Este o plimbare tare placuta pe toate continentele, un puzzle interesant facut nu neaparat din bucatile care se potrivesc, ci pur si simplu din cele mai bune bucati. Citind ghidul vei avea o experienta placuta, vei afla lucruri inedite despre locuri minunate si-ti va veni asa, iremediabil… sa-ti iei lumea-n cap :-)

De unde cumperi:

  • Libraria online Elefant – pret: 49,54 lei (click aici) | Pretul cel mai mic!
  • Editura Litera – pret: 79,90 lei (click aici)
  • Librari online Libris – pret: 70.31 lei (click aici)
bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

"Viitoare mame" - noua aparitie in colectia de intamplari extraordinare

Next Article

Cumperi carti de minim 50 lei si primesti cadou titlul "Ancheta" de Lee Child

Related Posts
la Curtea lui Urmuz
Citește mai mult

Alte „vederi” de la Curtea lui Urmuz

În continuarea  seriilor publicistice Vedere din Dealul Olarilor  (cu totul, 3 volume, apărute la editura bucureșteană  Ars Docendi,…
Lykantropie
Citește mai mult

Lykantropie și Poezie

Trăind în zona boreală, cu stepe și păduri întinse, strămoșii noștri au avut ca dușman natural lupul, animal…

Total
0
Share