fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

De vorbă cu Emma, de Vitali Cipileagă

De vorba cu EmmaÎntr-o lume complicată, dragostea simplă năuceşte. Asa este si in De vorbă cu Emma. Rămâne un mister cum de se întâmplă asta – ai crede că omenirea este „vaccinată”, de atâtea secole de când parcă nimic nu se schimbă pe domeniul inimii. Şi totuşi…

Cumpara cartea

El este un „băiat rău”. Nu crede că dragostea este ceva ce poate pătrunde adânc şi schimba o viaţă. „Nu ştiam că ceea în ce mă bag nu se mai numeşte aventură. Totul purta un alt nume, de care-mi era frică… dragoste… eu, băiatul rău de la periferie, care între două acte sexuale se gândea la al treilea…”. Dar într-o zi se trezeşte cumpărând un trandafir şi aşteptând-o pe ea. Ceva se schimbase fundamental şi conta foarte puţin că generaţii după generaţii trăiseră aceleaşi sentimente. Acestea erau numai ale lui. „Ea nu era ca toate celelalte femei”. Desigur, aşa cum îşi spun toţi îndrăgostiţii şi aşa cum şi este.

Până nu trăieşti ceva, nu crezi. De data aceasta „te iubesc”, spus tot de „băiatul rău”, năucit de ce i se întâmplă. Şi îi mai spune că vrea să fie alături de ea, că ea este cea care îl transformă şi îl face să vrea mai mult. De când a cunoscut-o, fericirea ei a devenit mai importantă, ceva de neimaginat doar cu puţin timp în urmă, când el era doar un egoist, poate şi un misogin, poate şi…

Iar ea se prinde în joc. Şi apoi… „Ai devenit o străină pentru mine. Plec. Nu mai vreau nimic de la tine. M-ai plictisit”. Unde este dragostea care „nu caută răspunsuri, timp sau motive”, ci doar există, „umplând cu sens două vieţi”?

Şi, tot aşa cum se întâmplă în cazul multor cupluri, firul rupt are nevoie să se reînnoade. Se petrece asta de regulă atunci când sentimentele au fost prea profunde, uluitoare, când într-adevăr au cutremurat ceva în adâncul fiinţei. Şi toată joaca aceea cu „nu te mai vreau” apare ca atitudinea unor copii de cinci ani. Este rândul femeii să se întrebe: „Am reuşi să ne iubim sincer? Să mă provoci să fiu mai bună, să-mi motivezi visurile, să mă încurajezi mereu, să mă cucereşti cu felul tău de a fi, să te cuceresc cu felul meu de a-ţi răspunde? Îţi voi oferi de o mie de ori mai mult, îţi voi fi soţie, prietenă, om de încredere, mamă a copiilor tăi”.

Timpul nepotrivit şi soarta, învinuite iniţial pentru ruptură, sunt chemate să se realinieze pentru a da o nouă şansă unui recipient vechi şi preţios care pare pregătit să se umple din nou cu nectar, chiar dacă a fost trântit la pământ.

„-   Ce citeşti, Emma?

  • O carte veche, de suflet.
  • Cu poveşti?
  • Da, cu poveşti de viaţă. Suntem şi noi aici.
  • În carte ne iubim?
  • .. mai mult ne complicăm…”.

Cartea De vorbă cu Emma, de Vitali Cipileagă poate fi comandata de aici sau de la Elefant.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Implinirea de Sylvia Day, impreuna cu Libertatea pentru femei

Next Article

Carti cu Libertatea: Foc si gheata de Karen Robards

Related Posts

Total
0
Share