fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Dezbatere din seria TIMPUL 140: Dileme economice. O criză în căutarea unui autor

dileme economiceMarți, 12 aprilie 2016, ora 18:00, în sala Benjamin Fondane a Institutului Francez Iași, Asociația revistei „Timpul” vă invită să participați la dezbaterea Dileme economice. O criză în căutarea unui autor. Vor participa: prof. dr. Gabriel Claudiu Mursa, FEAA, UAIC, lect. dr. Mihaela Ifrim, FEAA, UAIC, Ana-Maria Icătoiu, Director Comercial și de Comunicare, Veolia Energie Iași, prof. dr. Daniel Șandru, UPA, director revista Timpul. Dezbaterea va fi moderată de conf.univ.dr. George Bondor.

Evenimentul Dileme economice. O criză în căutarea unui autor face parte din seria dezbaterilor de idei pe care Institutul Francez Iași și revista TIMPUL le realizează pe parcursul acestui an, dar și din seria colocviilor TIMPUL 140 prilejuite de momentul aniversar al revistei noastre.

Evenimentul va avea loc marți, 12 aprilie, ora 18:00, în sala Benjamin Fondane a Institutului Francez Iași, cu susținere oferită de Institutul Cultural Român și cu participarea prof.univ.dr. Gabriel Claudiu Mursa, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea „Al. I. Cuza”, lect.dr. Mihaela Ifrim, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea „Al. I. Cuza”, Ana-Maria Icătoiu, Director Comercial și de Comunicare, Veolia Energie Iași, prof.univ.dr. Daniel Șandru, Universitatea „Petre Andrei” din Iași, director revista Timpul. Dezbaterea va fi moderată de conf.univ.dr. George Bondor, Universitatea „Al. I. Cuza”.

Dezbaterea de idei cu tema Dileme economice. O criză în căutarea unui autor își propune să identifice cauzele crizei financiare și a crizelor care au derivat din aceasta: criza economică, cea a locurilor de muncă, o criză a încrederii în piața liberă, criza Uniunii Europene etc. Este oare Statul principalul vinovat al crizelor în discuție? Sau, dimpotrivă, criza economico-financiară a fost urmarea încrederii prea mari în mecanismele de autoreglare ale pieței libere? Oare suprareglementarea sau, din contră, dereglementarea reprezintă punctul de plecare al crizei? S-a încheiat criza economică? Privind în istorie, ar trebui să ne întrebăm: sunt în genere necesare crizele? Se înscriu ele într-un fel de legitate socio-economică? Ce urmează după criza recentă?

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

Participarea la eveniment este liberă. Dezbaterea se adresează atât publicului specializat, cât și elevilor și studenților interesați de înțelegerea adecvată a fenomenelor sociale și economice actuale.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
frida kahlo

Cartea secretă a Fridei Kahlo se lansează la Cărtureşti Verona

Next Article
gonsar rinpoche

Maestrul Gonsar Tulku Rinpoche revine la Bucureşti în perioada 15 – 17 aprilie 2016

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share