fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Discutie despre cartea Supravietuitorii la clubul de lectura Fanbook

fanbook

Modulul “Izvoarele istoriei” al clubului de lectura pentru adolescenti Fanbook, organizat de Asociatia CSR Mindset in parteneriat cu La Fantana si Editura Humanitas, continua cu o noua tema si o noua carte sambata, 23 ianuarie, de la ora 11, in Libraria Humanitas de la Cismigiu. Discutia va porni de la volumul Supravietuitorii. Marturii din temnitele comuniste ale Romaniei. Interviurile Ancai Stef si fotografiile lui Raul Stef spun povestea detinutilor politic din inchisorile comuniste in primele doua decenii de dupa al Doilea Razboi Mondial, a regimului de tortura, a suferintei si a tacerii in care au fost invaluiti cei care s-au intors acasa.

Discutia va fi moderata de profesorul Radu Laurentiu. Invitatii speciali ai acestei editii sunt Alin Muresan, prefatator al volumului si cercetator la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, si Andrei Fantana, membru al formatiei Robin and the Backstabbers si fiul fostului detinut politic Constantin Fantana.

“Societatea romaneasca se confrunta inca cu o dezbatere privind atitudinea romanilor fata de comunism. Punctele de vedere care se infrunta se afla, de regula, la extreme: pe de o parte, cei care sustin ca (aproape) intreaga societate s-a opus noului regim, pe de alta, tabara care nu vede decat o capitulare masiva a populatiei. Desi ambele afirmatii sunt exagerate, cred ca timpul va demonstra ca adevarul se afla ceva mai aproape de prima, dupa ce va fi fost curatata de hiperbolele ei. Nu toti romanii s-au opus comunismului in anii de dupa razboi, dar este cert ca multi dintre ei au facut-o.” (Alin Muresan)

Fanbook este un club de lectura pentru adolescenti initiat de CSR Mindset si Libraria Humanitas de la Cismigiu, ce incurajeaza citirea unei carti pe luna si interactiunea dintre copii si personalitati culturale, prin discutii libere.

Libraria Humanitas de la Cismigiu gazduieste in acest moment doua module Fanbook – “Scriitori contemporani” si “Izvoarele istoriei”. Modulul de istorie isi propune sa medieze intalniri cu specialisti din facultatile de istorie si institutele de cercetare si sa ii familiarizeze pe adolescenti cu diversele surse din care poate fi extras continut istoric – volume de istorie, memorii, interviuri, documente si fotografii de epoca, sinteze si analize tematice.

Inscrieri la contact@csrmindset.ro.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Book and Bed - hotel librărie în Tokyo

Next Article

Cărți ieftine: reduceri de până la 84% la cărțile a 4 edituri (+ transport gratuit)

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share