fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Finding Joe, documentar inspirat de cartea lui Joseph Campbell – Calatoria eroului

afis-JOE---online-01-01Proiectie si dezbatere: Finding Joe, documentarul inspirat de cartea lui Joseph Campbell – Calatoria eroului | luni, 11 ianuarie 2016, la Journey Pub (str. George Enescu nr. 25, Piata Romana)

„Finding Joe” este un documentar extraordinar ce recreează teoria lui Joseph Campell referitoare la Călătoria Eroului („Hero’s Journey”) sau drumul către o viață împlinită.

Documentarul însumează interviuri cu oameni excepționali, vizionari dintr-o varietate de domenii, precum Sir Ken Robinson, Deepak Chopra, Gay Hendricks, Tony Hawk sau Mick Fleetwood. Fiecare dintre ei vorbește despre modul în care și-a găsit pasiunea și despre obstacolele și provocările întâmpinate în drumul spre o viață fericită.

Întrețesut cu secvențe din filme artistice renumite și cu momente din povești clasice puse în scenă de un grup de copii pestriți, filmul cuprinde etapele a ceea ce Campbell a numit călătoria eroului: provocările, temerile, dragonii, luptele și întoarcerea „acasă” o persoană schimbată.

Cuprinzând atât istorisiri profund personale, cât și referințe la povești tradiționale, „Finding Joe” susține munca lui Campbell ca fiind relevantă și esențială în lumea de astăzi, oferind o soluție ideală la ceea ce Campbell ar numi „urmărirea fericirii”.

Trailer oficial:

Despre Joseph Campbell

Joseph Campbell a fost profesor la Sarah Lawrence College si timp de 38 de ani a studiat miturile în relatie cu natura umana. Lucrarea sa, “Eroul cu o mie de chipuri”, a fost publicata în 1949, inclusa ulterior în TOP 100 cele mai influente carti din lume al revistei TIME, si a influentat artisti si scriitori precum Bob Dylan, Jim Morrison, Stanley Kubrick, George Lucas sau Jerry Garcia.

În România, cartea a fost publicată de către Editura Herald și se găseste și în colecția bibliotecii IPF, ce poate fi accesată aici: http://www.ipf.ro/biblioteca-ipf

Evenimentul este facilitat de Institutul pentru Fericire (http://www.ipf.ro/). Discuțiile despre documentar vor fi susținute de Mălina Chirea, cofondator al Institutului pentru Fericire, Alina Goanță, trainer în cadrul Institutului și Andreea Tincea din partea Journey Pub.

Rezervari in limita a 100 de locuri: 0752 285 286

Contact organizare: Andreea Tincea, 0747817938

Organizatori: Journey Pub si Institutul Pentru Fericire

Parteneri media: Cinemagia.ro, Editura Herald, DocuArt, Filme-carti.ro, Bookuria.info, Bookblog.ro, Literaturapetocuri.ro, LumeaMare.ro, RomaniaPozitiva.ro, UrbanThings.ro, Gratuitor.ro

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
oceanul disparut

Oceanul dispărut, o nouă carte de colorat de la Johanna Basford

Next Article
workshop relatii

WORKSHOP: CONSTRUIREA UNEI RELATII cu astrologul Maria Sarbu

Related Posts

Total
0
Share