fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Domnul Sconcs, de David Walliams

Domnul SconcsSalut! De data aceasta fac recenzie la cartea Domnul Sconcs, de David Walliams. Mie, inițial, mi s-a părut că seamănă cu cărțile scrise de Roald Dahl, având cumva același stil, ba chiar și același design al paginilor. Mi s-a părut destul de ciudat, până am văzut asta: ”cu ilustrații de Quentin Blake”.

Bun, și ce are asta de-a face cu cartea? Ei bine, același ilustrator a desenat prin TOATE cărțile lui Roald Dahl.

Am avut două motive s-o cumpăr:

  1. Titlul părea tare
    2. Același autor a scris și Băiatul Miliardar, dar și Bunicuța hoțomană, două cărți pe care le-am citit cu multă plăcere și la care, probabil, o să și fac recenzii cândva.

Dar, hai să vă și spun câte ceva despre cartea lui David Walliams. Să începem! Domnul Sconcs este un vagabond care trăiește pe străzi. Într-o zi se întâlnește cu o fetiță, Chloe. În ciuda duhorii groaznice – nu degeaba îl și chema Domnul Sconcs, fata se împrietenește cu el, ba chiar îi și aduce cârnați – pentru el și pentru Ducesă, câinele său. Domnul Sconcs, în mod ciudat mâna manierat. Avea la el tacâmuri de argint. Când Chloe îl cunoaște mai bine face demersul să-l găzduiască în magazie.

Dar să ne întoarcem la Chloe. Fetița nu avea cea mai grozavă familie: avea o mamă cicălitoare (se aude, mama? :)), o soră mai mică și ”diabolică”, dar și un tată de nota 10! Înainte ca tatăl său să afle că ține un vagabond în magazie, Chloe află 2 mari secrete: tatăl său a avut o formație rock, și acum e șomer. În schimb, tatăl îi promite că nu o să spună nimănui secretul ei. Mama Chloei, doamna Fărâma, sau cum spune ea Farama, se trezește cu Domnul Sconcs strigând-o pe Chloe în timpul unui interviu. De ce un interviu? Ei bine, pentru că mama fetei candida la președinție. Asta a picat la fix, fiindcă reporterii au crezut că ea găzduiește un vagabond de bună voie. Ea dă niște explicații false, iar reporterii pleacă. Domnul Sconcs și mama Chloei sunt invitați la televiziune, la un talk-show.

Vreți să aflați restul? Dacă a fost plictisitor ce v-am povestit, atunci e vina mea, nu a cărții.

Vrei să afli secretul din spatele Domnului Sconcs? Ei bine eu te încurajez să citești cartea Merită!

Cartea Domnul Sconcs, de David Walliams poate fi cumpărată cu reducere de aici.

Matei Cercel
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Lista Anutei: Zece carti pentru iubitorii de romane de aventura

Next Article

Dublu eveniment la Iași pentru Arthur Suciu și romanul „În gaură”, apărut la Adenium

Related Posts

Total
0
Share