O veste bună, nu numai pentru autori, a ajuns şi la redacţia Editurii Universităţii din Bucureşti (EUB). Astfel, două volume publicate de editura noastră au fost nominalizate la premiile Observator Cultural 2014. La categoria Critică literară/Istorie literară/Teorie literară se regăseşte, alături de alte patru nominalizări, volumul Moşteniri intermitente. O altă istorie a teoriei literare, semnat de Oana Fotache. La categoria Debut a intrat în atenţia criticilor şi istoricilor literari lucrarea Magdei Răduţă „Nici mănuşi, nici milă”. Trei pamfletari interbelici.
Gala premiilor Observator Cultural se va desfăşura luni, 7 aprilie (de la ora 19:00), la Teatrul Odeon din Bucureşti.
Săptămâna 24-30 martie 2014 este încărcată cu evenimente, mai mult decât importante, pentru Editura Universităţii din Bucureşti:
Începând de marţi, 25 martie, Caravana EUB va fi prezentă în mijlocul studenţilor şi cadrelor didactice de la Facultatea de Teologie Baptistă, cu sediul în str. Berzei, nr. 29 (colţ cu bulevardul Ştirbei Vodă). Timp de două zile (marţi şi miercuri), începând cu orele 09:00, Caravana EUB va prezenta cititorilor recente apariţii ştiinţifice din domeniile teologie, filosofie, istorie.
Tot marţi, 25 martie, ora 18:00, Sala de Consiliu a Facultăţii de Litere va găzdui lansarea volumului Studii despre literatură rusă şi alte eseuri al lui Ion Vasile Şerban, volum prefaţat de criticul şi istoricul literar Ion Bogdan Lefter şi tipărit la Editura Universităţii din Bucureşti.
Peste două zile, adică joi, 27 martie, ora 18:00, de data asta la Facultatea de Filosofie, se va desfăşura lansarea volumului Instituţionalizarea eticii: mecanisme şi instrumente, semnat de Mihaela Constantinescu şi Valentin Mureşan, lucrare recent publicată la Editura Universităţii din Bucureşti.
La final de multe asemenea activităţi cultural-ştiinţifice, EUB anunţă că cea mai mare parte din Caravana Cărţii Ştiinţifice va fi prezentă, începând de joi, 27 martie, şi până duminică, 30 martie, la cea de a III-a ediţie a Târgului Bookfest Timişoara. Cititorii din oraşul de pe Bega se vor întâlni cu peste 250 de titluri, lucrări şi cercetări ştiinţifice din domeniile ştiinţe socio-umane, ştiinţe exacte, sport.
Alexandru Calmâcu
Editura Universitatii Bucuresti