fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Dr. Mary Aiken, expert mondial în cyberpsihologie explică ce impact are mediul online asupra noastră

The Cyber Effect

Tendința de creștere a utilizării excesive a tehnologiei, în special la copii, adolescenți și tineri adulți este tot mai mult o realitate relevată în toate cercetările științifice, realizate în orice colț al lumii. Totodată riscurile la care se expune această categorie vulnerabilă de populație, sunt încă o necunoscută pentru cercetători și, cu atât mai mult pentru părinții sau adulții care se ocupă de creșterea și educarea tinerei generații digitale. În cartea sa ”The Cyber Effect. Psihologia comportamentului uman în mediul online”, Dr. Mary Aiken cyberpsiholog de renume mondial și creierul din spatele serialului de succes ”CSI: Cyber” explică ce impact are asupra noastră mediul online, cum funcționează acesta și, cel mai important, cum ne putem feri de efectele lui nocive! Îndemnul ei nu este de a sta departe de tehnologie, ci de utilizare conștientă a acesteia.

La invitația Editurii NICULESCU dr. Mary Aiken vine pentru a doua oară  la București pentru a discuta cu părinți și profesori, psihologi și educatori despre impactul tehnologiei asupra comportamentului uman, așa-numitul ”the cyber effect”.

Conferința susținută de renumitul cyberpsiholog este un răspuns la nenumăratele solicitări sosite în urma lansării, în luna octombrie a anului trecut, a volumului  ”The Cyber Effect: Psihologia comportamentului uman în mediul online”, în prezența a peste 700 de părinți preocupați de viața în mediul virtual a copiilor și tinerilor.

Coordonatele conferinței:  

  • Data: Joi, 6 februarie 2020, ora 18.00
  • Locul desfășurării: Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, Sala de Festivităţi
  • Intrare liberă

Dr. Mary Aiken este din Irlanda şi a fost primul psiholog care a detaliat, în teza ei de doctorat, ideea că utilizarea tehnologiei determină modificarea comportamentului uman. Originalitatea acestei abordări rezona cu apariţia, în anii ’90, a unei noi ramuri a psihologiei: cyberpsychology (psihologie în mediul virtual).

Astăzi, Dr. Mary Aiken este cel mai reputat cyberpsiholog la nivel mondial. Profesor la Catedra de Drept şi Criminologie a Universităţii East London, ea a condus Centrul de Cercetări în Cyberpsihologie al Royal College of Surgeons din Dublin (Irlanda) şi a colaborat cu Europol, Interpol, FBI şi Casa Albă pe proiecte de combatere a infracţionalităţii cibernetice. Munca ei a inspirat realizarea serialului „CSI: Cyber”, iar impactul cercetărilor ei i-a asigurat în 2016 un loc printre cele mai influente 50 de femei-lider din Europa în domeniul tehnologiei. Dr. Aiken este autoarea volumului ”The Cyber Effect. Psihologia comportamentului uman în mediul online”, declarată „cartea anului” la categoria Gândire de către The Times, şi „cea mai bună lucrare ştiinţifică” de către Nature, revistă ştiinţifică internaţională.

”Noi suntem mereu preocupați să venim în întâmpinarea nevoii de informare a cititorilor, cu cărți de cea mai bună calitate, atent analizate din punct de vedere al conținutului și care să poarte semnătura unei autorități în domeniul abordat. Colaborarea cu dr. Mary Aiken ne onorează și este pentru noi o imensă satisfacție de a putea aduce în fața publicului din România un pionier al cercetării psihologiei umane în mediul virtual și al modului în care umanitatea se schimbă sub impactul tehnologiei.” ne-a împărtășit Andrei Niculescu, Director General al Editurii NICULESCU.

Despre Dr. Mary Aiken

Dr. Mary Aiken este profesor la Universitatea East London, consilier la Centrul pentru Infracţiuni Cibernetice al Europol şi desfăşoară cercetări şi traininguri cu numeroase agenţii internaţionale, de la INTERPOL la FBI şi Casa Albă. Printre temele sale de cercetare se numără comportamentele de tip dependenţă online, impactul tehnologiei asupra dezvoltării copilului, psihologia Internetului, siguranţa personală cibernetică, traficul de fiinţe umane facilitat tehnologic şi drepturile copilului online. Activitatea sa de pionierat a inspirat serialul TV de pe CBS „CSI: Cyber”. Este autoarea volumului ”The Cyber Effect. Psihologia comportamentului uman în mediul online”, declarată „cartea anului” la categoria Gândire de către Times, şi „cea mai bună lucrare ştiinţifică” de către Nature, revistă ştiinţifică internaţională.

Comunicat Editura Niculescu

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Creierul idiot

Recenzie la cartea Creierul idiot, de Dean Burnett

Next Article
Winter Black Friday

Winter Black Friday la Elefant (30 ianuarie - 2 februarie)

Related Posts

Total
1
Share