fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Dubla lansare Mihai Tatulici la Sala Dalles

afis A4_bucuresti_sala dalles_nouLibrăria Dalles găzduiește luni, 7 aprilie, de la ora 18.00, lansarea a două titluri semnate de Mihai Tatulici: Distrugătorul “Speranța” sau povestea unui marinar deștept și cu noroc si Plăcerea de a trăi și de a găti.  Toți cei care își doresc să îl întâlnească pe Mihai Tatulici și să îl asculte vorbind despre povestea unui marinar deştept şi cu noroc sunt așteptați luni in centrul capitalei la Sala Dalles, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr 18.

Alături de autor vor fi prezenți jurnalistul Ion Cristoiu, criticul literar Alex Ștefanescu și regizorul Dan Chișu.

Distrugătorul “Speranța” este o primă tentativă de a introduce în beletristica românească un gen cunoscut sub numele de „soap opera”. Şi încă în format politic. Cartea spune povestea unui căpitan de vapor care ajunge preşedintele unei ţări numite Românika. Totul este în tranziţie în această ţară în care obiceiurile vechi se încalecă cu cele noi şi rezultatul zilnic este o construcţie politică încropită, fără orizont şi fără succes. Personajele şi faptele lor fac parte din viaţa noastră curentă şi sînt caracterizate nu prin faptele lor, ci prin vorbe, acesta fiind specificul cărţii care curge ca un scenariu. Chiar dacă par extrem de cunoscute, personajele cărţii nu au nici o legătură cu oamenii politici de astazi.

Plăcerea de a trăi și de a găti este o colecție de mâncăruri celebre, adunate din călătoriile lui Mihai Tatulici prin țară și prin lume, pe care autorul le-a gătit pentru prieteni. Acesta este doar pretextul care a dus la apariţia cărţii cu 33 de reţete care se pot prepara în aproximativ 15 minute.
„Plăcerea de a găti“ este doar o componentă de socializare. Partea mai interesantă a acestei lecturi instructive vine din experienţa personală a autorului şi mai ales din efortul de documentare. Fiecare reţetă are istoricul ei, aşa că experienţa de a găti după această carte de bucate e similară cu a descoperi fapte de cultură. Căci asta e mâncarea bună: un fapt de cultură.

Mihai Tatulici este un cunoscut jurnalist şi scriitor român. Printre lucrările sale publicate se numără: “Ceața si obișnuința”, “Salvatorul”, “Ceainicul de argint”, “Revoluția Română în direct”, “Vin râmele”, “Români simpatici”, “Cadrele” și “Nemuritorii”.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Carti la pachet. Cumperi rapid cadouri de Paste

Next Article

Cartile lui Dinu - o selectie zilnica cu reduceri de pana la 90%

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share