fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Editura Adenium anunță lansarea Colecției NO ADDICT

NO ADDICT

Editura Adenium anunță lansarea Colecției NO ADDICT, coordonată de dr. Ovidiu Alexinschi.

Volumul I – Metoda T.I.M.P. – Ghid neconvențional în probleme legate de alcool

Vineri, 20 aprilie 2018, începând cu orele 09:00, în cadrul Conferinței Naționale „Abordarea transdisciplinară a adicțiilor” care avea loc la Palas Congress Hall din Iași, va fi lansată Colecția NO ADDICT și primul titlu din această colecție: Metoda T.I.M.P. Ghid neconvențional în probleme legate de alcool, apărută la Editura Adenium.

Colecția aparține dr. Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru la Institutul de Psihiatrie Socola Iași, specialist în tratarea adicțiilor.

Textul este un ghid care prezintă sinteza experienței autorului, din prisma lucrului cu mai bine de 2.000 de pacienți, în peste 14 ani de activitate în domeniul tratării alcoolismului.

Această lucrare abordează într-un stil accesibil, toți pașii care trebuie urmați atunci când o persoană are probleme legate de alcool – de la luarea deciziei privind renunțarea la intoxicant și până la menținerea abstinenței. Autorul nu crede în miracole, la fel cum nu crede nici în soluții providențiale; mai mult, dr Ovidiu Alexinschi spune că „oricine are pretenția că vindecă astfel alcoolismul este ori immoral, ori escroc. E la modă – cum să te lași de fumat/băut cu ședințe de 15 minute, auriculoterapia, terapii cu electromagneți etc., imaginația autointitulaților „specialiști” fiind nelimitată. Dr. Ovidiu Alexinschi lansează cu această ocazie ideea că există soluții medicale care și-au dovedit eficacitatea, precum și posibilități de asistență personalizată, adaptată pe nevoile celui în cauză și a familiilor afectate din jurul său.

Fără pretenția că este vorba despre „soluția universală”, ghidul oferă o serie de sfaturi și recomandări care, trecute prin filtrul fiecăruia pot deveni ancore redutabile în lupta continuă cu dependența.

Autorul vine cu o noutate absolută în tratamentul adicțiilor, comprimând într-un acronim simplu de reținut – T.I.M.P. – pașii care trebuie urmați pentru gestionarea adicției de alcool, întregul parcurs al schimbării stilului de viață fiind circumscris în… T.I.M.P.

T  –  Trezirea,

I  –  Inițiativa schimbării

M – Menținerea

P  –  Prevenirea recăderii

În paginile ghidului, dr, Alexinschi a descris într-un limbaj cât mai accesibil cunoștințele psihiatrice actuale, filtrate prin experiența sa clinică și a consilierii individuale sau de moderare a grupurilor cu probleme variate și complexe legate de alcool.

Acest ghid se adresează profesioniștilor, dar mai ales persoanelor și familiilor celor cu probleme legate de alcool, dorindu-se a fi un „self-help guide”, cât se poate de concis, aducând puțină lumină în bezna de cunoaștere din zona adicției la alcool.

Este primul volum din colecția No addict care va conține și alte asemenea ghiduri privind adicția la tutun, la droguri, etnobotanice, jocuri de noroc sau de internet.

Ghidul semnat de medicul Ovidiu Alexinschi reprezintă o lucra­re deosebit de interesantă prin prisma noutății și accesi­bilității, autorul reușind magistral să povestească într-un limbaj accesibil pașii schimbării, în perspectiva unui nou stil de viață.

Atât demontarea miturilor referitoare la alcool, cât și integra­rea în acronimul T.I.M.P. a metodei reliefează viziunea și capacita­tea de sinteză a autorului – cu experiența sa impresionantă în pro­blematică – care reușește să îmbine cunoașterea științifică cu o manieră elegantă de scris, fiind util atât persoanelor, familiilor, cât și celor interesați de gestionarea adicției la alcool.

Acad.Prof.Univ.Dr. Vasile Chiriță, Membru de onoare al Academiei de Științe Medicale din România

Calea descrisă în ghid în fazele sale esențiale (trezirea, inițiativa de schimbare, menținerea și prevenirea recidi­ve­lor) constituie modul în care fiecare persoană și familia sa trebuie să se deplaseze pentru a rezolva problema și de a crea o familie și mediul „bun“ de viață socială în cazul în care toată lumea, și în special copiii, își pot dezvolta potențialul și își pot folosi bunele calități umane și profesionale.

Invit cu căldură toți oamenii interesați să citească această carte, unde pot găsi răspunsurile corecte la o problemă care, din păcate, deși foarte prezentă în comunitățile noastre, este încă prea des negată.

Prof. Francesco Piani, Președinte al Școlii Europene de Alcoologie și Psihiatrie Ecologică din Italia, Coordonator al Comitetului Național Italian pe probleme de alcool.

Comunicat Editura Adenium

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Super ofertă Libris: 700 de cărți de top la jumătate de preț (doar azi, 19 aprilie 2018)

Next Article
Ziua Internațională a cărții

Ofertă Nemira: până la 50% reducere la cărți de Ziua Internațională a Cărții

Related Posts

Total
1
Share