fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Editura ART ne invita la evenimentul de lasnsare a unui volum-eveniment: “Invazie Praga 68”, de Josef Koudelka

bookpic-invazie-praga-68-3271Editura ART împreună cu Centrul Ceh şi Librăria Bastilia au plăcerea de a vă invita miercuri, 16 octombrie, ora 18.30, la prezentarea şi lansarea unui volum-eveniment, Invazie Praga 68, în prezenţa autorului, celebrul fotograf Josef Koudelka.

Evenimentul se desfăşoară la Librăria Bastilia, Piaţa Romană nr. 5.

Participă: René Kubášek, directorul Centrului Ceh din Bucureşti, Stanislas Pierret, directorul Instiutului Francez din Bucureşti şi Laura Albulescu, redactor-şef al Editurii ART

În ziua lansării, veți putea cumpăra volumul cu 25% reducere doar în Librăria Bastilia.

În timpul celor șapte zile din august 1968, când armatele statelor semnatare ale Pactului de la Varșovia au invadat Cehoslovacia, Josef Koudelka, pe atunci în vârstă de treizeci de ani, a realizat o serie de fotografii pe care a reușit ulterior să le scoată din țară. Fotografiile lui au fost publicate de agenția Magnum Photos în 1969, în numeroase reviste internaționale cu ocazia împlinirii unui an de la invazie, fără ca numele autorului să fie menționat. În același an, Koudelka a primit un premiu important: Overseas Press Club i-a conferit „fotografului ceh anonim” medalia de aur Robert Capa.

De-abia în 1984, după moartea tatălui său, când amenințarea represaliilor împotriva familiei a dispărut, a recunoscut public pentru prima dată că el este autorul instantaneelor.

Josef Koudelka, unul dintre cei mai importanți fotografi contemporani din lume, și-a revăzut arhiva după patruzeci de ani și a ales, pentru această carte, 249 de fotografii, majoritatea nefiind până acum publicate. Cartea cuprinde, de asemenea, textele declarațiilor oficiale, mărturii din perioada respectivă și un studiu despre evenimentele din august 1968.

Vă recomandăm, de asemenea, vernisajul expoziției Invazie Praga 68 care va avea loc joi, 17 octombrie, ora 19.00.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Reduceri de pana la 50% la bestseller-uri pentru adolescenti si copii

Next Article

Castiga volumul “Ghidul calatorului. Cele mai frumoase locuri din lume“, oferit de Editura Litera

Related Posts

Total
0
Share