fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Editura Humanitas ne invita la seara Amos Oz

Joi, 9 Octombrie, de la ora 19:00 la Libraria Humanitas de la Cismigiu va avea loc lansarea romanului “Intre prieteni” de Amos Oz.

Evenimentul va fi moderat de Raluca Popescu alaturi de invitatii sai Marina Constantinescu, Simona Sora, Ana-Maria Onisei, Adela Greceanu si Silvia Dumitrache.

Cartea va fi disponibila si online

Între prieteni este „un roman din povestiri“ ce recompun universul dens şi apăsător al vieţii într-un kibbutz din anii ’50 ai veacului trecut, în răstimpul dintre două războaie. Viaţa locuitorilor este aspră, guvernată de reguli inflexibile şi, uneori, absurde, iar personajele suferă, de fapt, de singurătate, cum ar fi tatăl care nu poate accepta faptul că trebuie să-şi culce fiul, noapte după noapte, într-un dormitor special, destinat tuturor copiilor din kibbutz, tânjind mereu după apropierea trupului mititel si alimentându-şi zi după zi frustrarea. Un alt tată încearcă să recupereze relaţia cu fiica lui, elevă încă, dar care are o legătură amoroasă cu unul dintre profesorii ei, acesta din urmă fiind celebru, de altfel, pentru numărul mare de căsnicii şi relaţii avute de-a lungul timpului. Întreaga comunitate vuieşte în clipa în care secretarul, un tânăr destoinic, întâiul copil născut în kibbutz, este bănuit a avea o relaţie secretă cu una dintre cele mai frumoase şi dorite femei – o tânără căsătorită, în mod inexplicabil, cu un bărbat lipsit de maniere, total nepotrivit pentru ea. Un cuplu tânăr se destramă din pricina infidelităţii soţului, însă dintr-un schimb de scrisori între soţie şi cea pentru care a fost părăsită ajungem să cunoaştem viaţa monotonă şi neîmplinită a tinerilor care trăiesc în kibbutz. Părinţii îşi sacrifică relaţia cu proprii copii de dragul unor idealuri pe care nu le pot depăşi, iar copiii lor, odată deveniţi adulţi, caută instinctiv o fericire pe care o bănuiesc în afara graniţelor kibbutzului.

„Între prieteni explorează strălucit relaţiile nesigure şi sensibile dintre bărbaţi şi femei, dintre părinţi şi copii, dintre prieteni şi duşmani, într-un limbaj care se potrivește perfect cu tonul laconic al naraţiunii.“ – The Guardian

invit-oz-9oct2014

Anuta Stanculeanu
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Carti ieftine: Ai vazut chilipirurile de azi?

Next Article

Curtea Veche Publishing prezinta “Intalniri cu oameni remarcabili” de G.I. Gurdjieff

Related Posts

Total
0
Share