fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Editura Litera lanseaza la Gaudeamus 2014 doua noi carti scrie de Mircea Dinescu

Editura Litera lansează sâmbătă, 22 noiembrie, începând cu ora 14.30, volumele Întoarcerea barbarilor și Vino în rochia ta simplă de stambă de Mircea Dinescu. La eveniment participă autorul, Mircea Dinescu, alături de Alex Ștefănescu.

Lansarea are loc la standul Litera de la parterul Pavilionului Central Romexpo, în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură 2014.

Despre Mircea Dinescu, Alex Ștefănescu spune că este poetul pe care îl iubea şi Marin Preda pentru că vedea în el, înainte de toate, “o fiinţă liberă“.

Bîntuit de talent, un extraordinar talent, cuvintele-șoc și metaforele percutante îi vin în cascadă, proaspete și nepăsătoare, cu încărcătură afectuoasă și cinică, brutal repezite și tandre, proletare și nobile, înscriindu-se laolaltă pe un traseu totuși bine determinat, spunînd exact ce li s-a menit să spună, fără ezitări, fără ambiguități. Lucian Raicu

Mircea Dinescu face parte din neamul fericit al celor născuți poeți și înfloriți prin instrucție. Tot ce atinge el, ca mitologicul rege Midas, devine poezie și aur. Ilie Constantin

Mircea Dinescu (n. 1950) a publicat primul volum de versuri, Invocaţie nimănui, în 1970 (Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor, 1971). În aprilie 1989, în urma unui interviu acordat ziarului Libération, scriitorul a fost arestat la domiciliu. Eliberat de mulţimile ieşite în stradă pe 22 decembrie 1989, Mircea Dinescu a fost cel care a anunţat primul revoluţia în direct, la televizor.

A fost publicat în traducere în Marea Britanie, Germania, Olanda, Franța, Suedia, Rusia, Serbia, Ungaria, Bulgaria. A primit numeroase premii naționale și internaționale, printre care premiul USR pentru poezie, Poetry International, Herder. Între 1990 și 1993 a fost preşedintele USR; a editat revistele de satiră politică Academia Caţavencu, Plai cu boi, Aspirina săracului, Cațavencii. A pus bazele unei fundaţii cu sediul în portul dunărean Cetate, unde sînt invitaţi artişti plastici, muzicieni şi scriitori din toată lumea, în ideea învierii locului sub forma unui Port Cultural. În timp ce din versurile marilor poeți de la sfîrșitul secolului XX (Nichita Stănescu, Gellu Naum, Emil Brumaru), accentele realității dure lipsesc cu desăvârșire, poezia lui Mircea Dinescu reprezintă o radiografie brutal de exactă a vremurilor, manifestul unui poet-martor al Atlandidei comuniste ce s-a scufundat.

lansare-Mircea-Dinescu-Gaudeamus

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Black Friday la Nemira. Reduceri de pana la 89%

Next Article

Nu uita de concursul nostru de Black Friday

Related Posts

Total
0
Share