fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

EDITURA RAO si FORUM FILM prezinta Ecranizarea romanului “Cel mai vanat om”, de John leCarre

Editura RAO anunță ecranizarea romanului scris de maestrul literaturii de spionaj John leCarre Cel mai vânat om.

John LeCarre-filmIssa, un tânăr rus pe jumătate mort de foame, este adus ilegal în Hamburg în miez de noapte, având asupra sa o mare sumă de bani ascunsă sub haine. Annabel, o nemţoaică idealistă, avocat pentru drepturi civile, se hotărăşte să-l salveze pe Issa de la deportare. Curând, supravieţuirea clientului ei devine mai importantă pentru ea decât propria carieră – sau siguranţă. În căutarea trecutului misterios al lui Issa, Annabel intră în conflict cu Tommy Brue, moştenitorul unei bănci britanice din Hamburg, aflate în declin. Annabel, Issa şi Brue formează o alianţă neobişnuită – un triunghi de iubiri imposibile. Pregnant, plin de compasiune, populat cu personaje de care cititorul se desparte cu greu, “Cel mai vânat om din lume” este o lucrare de un umanism profund, de o relevanţă copleşitoare pentru epoca actuală.

Uluitor…aproape perfect….un ritm superb… o îndemânare nemaipomenită….se citește pe nerăsuflate” – San Francisco Chronicle

Războiul împotriva terorismului îi ofera lui leCarre ocazia de a crea un univers pustiu și lipsit de culoare ” – The Guardian

Ecranizarea în regia lui Antoin Corbijin, va avea premiera în România pe 29 august iar în rolurile principale au fost distribuiți : Philip Seymore Hoffman, Rachel McAdams și Willem Dafoe.

Bazat pe romanul lui John leCarre, Cel mai vânat om, filmul este o poveste contemporană plină de intrigă, iubire, rivalitate și politică care te ține în priză până în ultima secundă.

John le Carré, pe adevăratul său nume David Cornwell, s-a născut în 1931, în Poole, Dorset. A urmat cursurile universităţilor din Berna şi Oxford, a predat la Eton şi a lucrat cinci ani, între 1959–1964, pentru British Foreign Service, mai întâi ca secretar 2 la Ambasada Marii Britanii de la Bonn şi apoi drept consul pe probleme de politicã în Hamburg.
În 1961 a început să scrie romane sub pseudonimul care l-a consacrat. Cea de-a treia carte a sa, Spionul care a ieşit din joc, i-a asigurat o succesul internaţional.

Lista completă a titlurilor John leCarre publicate la Editura RAO:

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

"Dulcele pacat al iubirii", de Jo Beverley [Editura Lira, 2014]

Next Article

Marea aventura: CADOU cartea ”500 calatorii pentru o viata”

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share