”Încă cinci minute și mă trezesc”. ”Ăsta e ultimul cubuleț de ciocolată”. ”De mâine mă las. Ăsta e ultimul fum”. ”Mai scriu un comentariu și îmi închid contul”. ”Încă 10 pagini și mă apuc de învățat”.
Cine stă să numere toate promisiunile pe care le facem zilnic? Cine ar putea ține socoteala tuturor pedepselor pentru nerespectarea lor? Și, mai ales, pentru ce să renunțăm la plăcerile vinovate care ne reîncarcă bateriile în fiecare zi?
Pentru că lectura este unul dintre tabieturile obraznice, Editura Univers organizează dezbaterea Plăceri vinovate: cărți mici și cărți mari, despre limitele și formele literaturii de consum. Invitați la acest dialog sunt redactorii Hyperliteratura, însă toți cititorii pasionați sunt așteptați să-și împărtășească opiniile și impresiile.
Dezbaterea va avea loc la Sala Dalles, la ora 17.00, în cadrul târgului de carte Kilipirim.
”Dă-mi voie să te contrazic” și ”cred că e altfel” sunt frazele-cheie, iar cel care va avea cel mai convingător contraargument va primi un premiu din partea Editurii Univers.
- [arrow_list]
- Care sunt cărțile pe care te ferești să recunoști că le-ai citit? Care sunt cauzele acestei inhbiții și când devine plăcerea o problemă?
- Cine hotărăște care este literatura mare? Cum este literatura mica?
- Ce înseamnă și ce presupune succesul unei cărți? Doar cărțile mici au vânzări mari?
- Poate literatura mică să deschidă gustul pentru literatura mare?
- Există literatură de consum românească
[/arrow_list]?
Acestea sunt unele dintre întrebările la care vom căuta răspunsuri sâmbătă, 22 martie, la târgul de carte Kilipirim.
Un eveniment marca www.san-antonio.ro. În 2014 Editura Univers l-a readus în România pe neobositul San-Antonio, comisarul francez care a creat o nouă față a romanului polițist și a patentat noi surse de umor. Colecția San-Antonio reunește o parte dintre cele 175 de titluri din seria dedicată comisarului de către Frédéric Dard, scriitorul în spatele căruia se ascunde un success extraordinar și o inepuizabilă energie.
Comunicat de presa Editura Univers