fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Ediția a treia a elefantFest a găzduit un număr record de evenimente: 125 de lansări de carte cu autori români și străini

elefantFest

În perioada 24-30 mai 2021, elefant.ro a organizat elefantFest, cel mai mare târg de carte online din țară. Târgul a găzduit un număr record de evenimente, în cele 7 zile având loc 125 de lansări de carte, dar și interviuri cu unii dintre cei mai populari autori români și străini. Toate cele 125 de evenimente au avut loc simultan în România și în Republica Moldova, iar târgul a beneficiat de un număr de peste 1,6 milioane de vizitatori.

“elefantFest este evenimentul cultural cu cel mai mare impact la nivel national nu doar pentru că se adresează tuturor românilor care au acces la Internet oriunde s-ar afla ei, dar spațiul virtual ne permite să venim către cititori cu acțiuni care nu ar fi posibile într-un târg convențional. Spre exemplu, la această a treia ediție a elefantFest  peste 50 de autori străini s-au adresat cititorilor din România, ceea ce ar fi imposibil de organizat la un târg de carte offline.“, punctează Adrian Dinu, Director Comercial Carte la elefant.ro.

La standurile celor 50 de edituri participante au fost expuse peste 600 de noutăți editoriale și peste 30.000 de titluri au avut prețuri speciale. Pe locul întâi ca număr de vizitatori s-a situat publicul din București, urmat de cel din Timișoara, Cluj, Iași, Brașov și Constanța.

Organizată sub sloganul “Fă-ți timp să citești!”, această a treia ediție a elefantFest a avut ca invitat special Marea Britanie.

Iată câteva date interesante la final de târg:

  • Cele mai populare titluri au fost cele de ficțiune (32%), cărțile pentru copii (25%) și cele de dezvoltare personală (20%).
  • Cei mai urmăriți autori străini au fost Evgheni Vodolazkin, Ludmila Ulițkaia, Mary Laura Philpott, Natasha Lester, Davidji, Hervé Le Tellier, Mihail Șîșkin și Andy Weir.
  • Cele mai vizionate lansări cu autori britanici au fost Richard Osman “Clubul crimelor de joi” și C.J. Tudor autoarea romanelor “Omul de cretă” și “Dispariția lui Annie Thorne”.
  • Cele mai urmărite evenimente online cu autori români au fost cele în care au apărut Radu Paraschivescu, Mircea Cărtărescu, Ioana Nicolae, Andrei Craciun, Ioana Pârvulescu și Adriana Petrescu.
  • Dintre noutăți, titlul cel mai căutat a fost cel mai recent roman a lui Evghenii Vodolazkin “Istoria insulei”.
  • Ultimele două zile au fost dedicate copiilor sub egida elefantFest KIDS, iar cele mai vizionate evenimente au fost lansările Ioanei Chicet-Macoveiciuc și ale lui Alec Blenche.
  • Cea mai căutată carte cu autograf a fost volumul semnat de Radu Paraschivescu “Acul de aur și ochii Glorianei”.
  • Cea mai vândută carte a târgului a fost “O chestiune de viață și de moarte” de Irvin D. Yalom.
  • Comanda medie s-a ridicat la aproximativ 6 cărți.
  • 76% dintre vizite s-au realizat de pe dispozitive mobile si 24% de pe desktop / laptop

Comunicat prSTEPS

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Împărăteasa lunii

Împărăteasa lunii, de Weina Dai Randel (Editura Nemira, 2021)

Next Article
Bridgerton

Bridgerton. Oferta unui gentleman. Povestea lui Benedict, de Julia Quinn (Editura Litera, 2021)

Related Posts

Total
1
Share