fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

O chestiune de viață după moarte, de Irvin D. Yalom, Marilyn Yalom (Editura Vellant, 2021)

O chestiune de viață după moarte

Astăzi chiar eram hotărâtă să vă recomand o altă carte, dintr-un domeniu care să ocolească psihologia, psihiatria, analiza psihicului uman și care să nu fie scrisă de cineva care să aibă legătură cu domeniile amintite anterior.

Însă când am descoperit coperta cărții O chestiune de viață după moarte și autorii (soț-soție), chiar nu am mai avut cum să îi ocolesc și sper ca plăcerea de a-i descoperi să vă însoțească și pe voi.

Cartea aceasta, încadrată în categoria Jurnalelor, nu poate fi citită oricum, în autobuz sau pe genunchi. Te obligă să îți construiești o anumită stare pentru a putea începe lectura.

Iată ce spune Arthur Kleinman, autor al cărții The Soul of Care: The Moral Education of a Husband and Doctor: „Aceasta este o carte remarcabilă – la fel de remarcabilă precum autorii săi, Irvin Yalom, maestrul psihoterapiei existențiale și autor citit în lumea întreagă, și Marilyn Yalom, o desăvârșită erudită și scriitoare. Făcând dovada unui imens curaj, soții Yalom scriu împreună povestea grijii emoționale și morale pe care și-o poartă unul altuia. A Matter of Death and Life este punctul culminant al căutării înțelepciunii de-o viață a cuplului Yalom în arta de a trăi și de a muri. Este o carte care transformă cititorul – n-am mai putut s-o las din mână.”

Irvin Yalom (n.13 iunie 1931), cunoscut psihiatru care nu mai are nevoie de prea multe prezentări, a bucurat mereu cititorii și a uimit lumea cu frumoasele lui povești despre psihicul uman.

Chiar și pentru unul dintre cei mai remarcabili psihiatri, care continuă să încânte generații întregi cu talentul lui, vine o vreme în care este nevoit să străbată cea mai dificilă perioadă din viața lui: pierderea soției în noiembrie 2019.

„Scriind această carte, suntem la o vârstă la care cei mai mulți dintre cei de-o seamă cu noi au murit. Trăim acum în fiecare zi știind că timpul nostru împreună este limitat și extrem de prețios. Scriem pentru a da un sens existenței noastre, chiar dacă ne azvârle în cele mai întunecate zone ale declinului fizic și-n brațele morții. Aceasta carte este menită, înainte de orice, să ne ajute să navigăm pe apele sfârșitului vieții. ”- Irvin D. Yalom și Marilyn Yalom

O poveste tulburătoare, o căsnicie ce traversează 65 de ani, o lectură ce nu poate trece neobservată.

Cartea O chestiune de viață după moarte poate fi achiziționată de la Libris sau Elefant.

Silvia Filip
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Adolescentul de azi

Adolescentul de azi, de Christine Carter (Editura For You, 2021)

Next Article
Litera

Reduceri de până la 70% la sute de cărți Litera

Related Posts

Total
1
Share