fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Elif Shafak vorbește despre războiul regimului Erdogan cu literatura turcă

Elif Shafak vorbește despre războiul regimului Erdogan cu literatura turcă. Elif Shafak a fost acuzată, în urma scrierilor sale, de „insulte aduse lumii turce”. Așa a început presiunea: „Am primit un telefon de la editorul meu, care m-a informat că Poliția a sosit la editură, solicitând cărți ale mele și ale lui Duygu Asena, scriitoare feministă decedată în 2006. Cărțile au fost ridicate și duse la biroul Procurorului general, pentru investigare”. (The Guardian)

Cele mai bune promoții la cărți de azi sunt la Elefant și Libris.

Manualele electronice, mult mai profitabile. Pearson, cel mai mare producător de cărți educative din America de Nord, iese de pe piața print în avoarea întoarcerii complete către o strategie online. Și nu întâmplător; decât să cheltuiască sume importante pentru retipăriri, mai bine profită de faptul că prețul acestui tip de literatură a crescut cu 90% din 1998 până în 2016. (nbc news)

Boris Johnson și modelul autobiograic de ego. Fostul ministru de Externe al Marii Britanii și fost primar al Londrei, binecunoscutul Boris Johnson, se compară pe sine, într-un volum autobiografic, cu salvatorul țării Winston Churchill, într-o societate care nu prea iartă acest tip de ego. Johnson este considerat a se asemăna cu legende ale Conservatorilor doar din perspectiva faptului că scrie cărți, iar acestea sunt văzute ca sexiste, rasiste, nediplomatice. (The Guardian)

Sony ecranizează arhiva HarperCollins. Un nou parteneriat care va genera seriale tv a fost realizat între Sony și HarperCollins Publishers, cu scopul lansării unor producții online. Cărțile provin din fondul celebrei edituri, ecranizările vor fi aprobate de Sony, iar din echipa viitoarelor seriale fac parte Erin Sinimoff, Marisa Paiva, Nikki Ramey și Molly Saffron. (deadline)

George R.R. Martin pregătește alte două cărți. Neimpresionat de reacția de nemulțumire a fanilor seriei „Urzeala tronurilor”, George R.R. Martin continuă să scrie și anunță că este pe cale de a termina „The Winds of Winter” și „A Dream of Spring”. Scriitorul spune că emoțiile… publice de la finalul „Game of Thrones” nu-i vor afecta lucrările viitoare. (indiewire)

Amazon și Paramount „atacă” personajul Jack Reacher. Personajul imaginat de Lee Child, Jack Reacher, este un brand de un miliard de dolari, cu o poveste tradusă în 49 de limbi și care a atras într-o asociere Amazon Studios și gigantul Paramount. Firește, pentru o nouă serie. (deadline)

O zi din viața celui care va scrie 365 de cărți pe an. Matt Zurbo are un job obișnuit la o pescărie, când se întoarce acasă petrece timp cu fiica sa, înoată puțin în apele înghețate, gătește un festin vegetarian și până la finalul zilei mai scrie o poveste despre o fetiță căreia îi place foarte mult să danseze. Trăiește în Eaglehawk Neck, Tasmania, și a depășit 282 de nuvele pentru copii de când și-a lansat această provocare. (nytimes)

bogdan
Total
20
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Zilele Marilor Reduceri

Zilele Marilor Reduceri - mii de cărți la jumătate de preț

Next Article
Dragoste și ură

Recenzie la cartea Dragoste și ură, de Rhidian Brook

Related Posts
revista UZP
Citește mai mult

Revista UZP nr. 26/2022

Primul aspect care poate fi menționat în legătură cu numărul 26/2022 al Revistei UZP este aria largă de…

Total
20
Share