fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Emineschool Bucharest Film Festival (editie pilot)

Emineschool-BFFFestival de film dedicat culturii scrise, Emineschool BFF încearcă să acopere o arie de interes larg. Relația dintre literatură și film nu se rezumă la clasicele ecranizări, ea incluzând, printre altele, documentare și booktrailere. Contrar oricăror așteptări tradiționale, autorul devine un personaj cu un potențial uriaș de expresie indiferent de mediul său de manifestare. Povestea lui, pe măsură ce câștigă teren cinematografic, poate dovedi că între cele două arte, cea cinematografică și cea literară, există o relație specială. Dar, lăsând deoparte previziunile, pariul nostru este unul simplu: literatura se promovează și prin film, scriitorul va câștiga un public viitor și prin documentare, iar trailerele de carte capătă deja din ce în ce mai mult teren în promovarea literară. Pe scurt, literatura nu se va putea gândi fără experiența filmului.

EMINESCHOOL își propune să devină un punct de reper în conturarea unei arhive literare cu impact cinematografic. Ne dorim ca publicul larg să descopere literatura și prin intermediul filmului documentar centrat în jurul relaţiei dintre scriitori, publicațiile literare și edituri.

Într-un festival independent, am reunit ecranizări celebre, documentare clasice și booktrailere, dublate de dezbateri și lansări de carte.

EMINESCHOOL propune o formulă de a îmbina rețeta de succes a marelui ecran cu imaginile – document cu scriitori români şi străini, o soluție concretă de a prezenta scriitorii publicului tânăr (și școlar) altfel decât în modul obișnuit.

Între 6 și 8 aprilie, Emineschool BFF vă invită la Cinemateca Union pentru trei zile de proiecții, discuții și întâlniri cu scriitorii la cinema și cu filmul prin literatură.

Festivalul este unul independent, această primă ediție fiind una necompetițională. Fiecare ediție va încerca să aducă în fața publicului ecranizări celebre, dar și avanpremiere și premiere ale documentarelor cu și despre scriitori. Români și nu numai.

Site-ul festivalului: www.emineschool.ro

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Minim 25% reducere la cartile de beletristica si dezvoltare personala

Next Article

O sa ploua sau n-o sa ploua in week-end?

Related Posts

Total
0
Share