Cunoscut in Statele Unite ale Americii pentru activitatea sa ca scriitor, ilustrator, compozitor, muzician şi caricaturist, Shel Silverstein este autorul şi ilustratorul volumului Povestea unchiului Shelby despre Lafcadio, leul care nu s-a lăsat păgubaş, recent apărut la Editura Arthur. Cărţile lui Shel Silverstein au fost traduse în peste 30 de limbi şi au fost vândute în mai mult de 20 de milioane de exemplare în întreaga lume.
Povestea unchiului Shelby despre Lafcadio, leul care nu s-a lăsat păgubaş, volum apărut în colecţia „Cărţile lui Radu…” a Editurii Arthur, spune o poveste emoţionantă despre descoperirea de sine. Eroul volumului, leul pe nume Lafcadio, este atras de miracolul civilizaţiei şi de gustul bezelelor, al căror mare fan devine din simplul motiv că i se pare fascinantă sonoritatea acestui cuvânt. Prima sa confruntare cu civilizaţia coincide cu primul moment al pierderii inocenţei, cu neînţelegerile survenite din lupta pentru putere. Iar, de-a lungul experienţelor sale ulterioare, putem vedea cum acest conflict nu se atenuează nici după ce Lafcadio reuşeşte să devină bogat şi celebru în lumea oamenilor, să aibă prieteni şi să meargă împreună cu aceştia la vânătoare.
[button target=”_blank” style=”” class=”” link=”http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=2adb44b45&campaign_unique=184f69294&unique=972ad792f”]Cumpara cartea cu 30% reducere[/button]
Cum nu puţine sunt situaţiile amuzante prin care trece leul şi cum ilustraţiile sunt deosebit de sugestive, este foarte sigur că copiii care vor citi cartea se vor amuza grozav. Totuşi, atât lor, cât mai ales adulţilor, volumul le va ridica câteva probleme serioase de morală, făcându-i să-şi pună o serie de întrebări esenţiale pentru evoluţia lor ulterioară.
Lafcadio este un leu care află cum să distingă între bine şi rău experimentând. Dacă pe prima pagină a cărţii ne întâlnim pentru prima dată cu un leu tânăr şi cât se poate de inocent, întâlnirile cu oamenii şi traiul în civilizaţie îl transformă într-un leu cu pasiuni, cu obiceiuri din cele mai cultivate, cu o tunsoare la modă şi haine potrivite, cu o minunată poziţie bipedă şi cu o mare nelămurire referitoare la sine şi la mediul căruia îi aparţine realmente.
Volumul este apărut la Editura Arthur într-o ediţie cartonată, bogat ilustrată.
Recenzie scrisa de Evelina Bidea