fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Etgar Keret, unul dintre cei mai importanți scriitori israelieni, vine la Bookfest

Etgar Keret

La invitația editurilor Humanitas și Humanitas Fiction și a Ambasadei Israelului la București, Etgar Keret, unul dintre cei mai importanți scriitori israelieni, va fi prezent la București, la Bookfest 2018, în perioada 1–2 iunie, cu ocazia lansării edițiilor în limba română a volumului de memorii Șapte ani buni și a volumului de povestiri Și, deodată, cineva bate la ușă.

Programul evenimentelor

Vineri, 1 iunie, ora 16.30 – standul Israelului
„Cu ce se ocupă scriitorii?“ – discuție cu Etgar Keret și lectură publică din volumul de memorii Șapte ani buni (Editura Humanitas, colecția „Memorii/Jurnale“) și din volumul de povestiri Și, deodată, cineva bate la ușă (Editura Humanitas Fiction, colecția „Raftul Denisei“)
Vor vorbi, alături de autor: Camelia Crăciun, lector dr., Departamentul de Studii Iudaice, Universitatea din București, Lidia Bodea, director general al Editurii Humanitas, și Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction

Sâmbătă, 2 iunie, ora 16.00 – standul Humanitas
Lansarea volumelor Șapte ani buni și Și, deodată, cineva bate la ușă
Vor vorbi: Etgar Keret, Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu, Lidia Bodea, Denisa Comănescu

Cea mai populară figură a noii generații de scriitori israelieni, Etgar Keret este un maestru al prozei scurte, plin de spirit și originalitate, iar cărțile sale au fost publicate până în prezent în 45 de țări. Povestirile sale au apărut în The New York TimesLe MondeThe New YorkerThe GuardianThe Paris Review și Zoetrope. A publicat mai multe volume de povestiri care au devenit bestselleruri – Tzinorot (Conducte, 1992, 2004), Ga’aguay Le-Kissinjer (Mi-e dor de Kissinger, 1994), Ha-Kaytana Shel Kneller (Tabăra de vară a lui Kneller, 1998), Anihu (Eu sunt el, 2002), Și, deodată, cineva bate la ușă (Pitom Dfika Ba-Delet, 2010; Humanitas Fiction, 2018) –, volumul de memorii Șapte ani buni (Seven Good Years, 2015; Humanitas, 2018) și cărți pentru copii. A primit în 2016 Charles Bronfman Prize și English Pen Award și, în calitate de regizor, în 2007 a câștigat împreună cu soția sa, Shira Geffen, Caméra d’Or la Festivalul Internațional de Film de la Cannes pentru filmul Meduzot. În 2010, statul francez i-a acordat titlul de Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres. În prezent predă la Facultatea de Litere a Universității Ben-Gurion din Negev și la Facultatea de Cinematografie a Universității Tel Aviv.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Felix, asta-i culmea!

Cel de-al doilea volum Felix, asta-i culmea! se lansează, la Bookfest, pe 1 iunie

Next Article
Claire Barker

Scriitoarea britanica Claire Barker citeste copiilor la atelierele smArtkid

Related Posts

Total
1
Share